İçeriğe geç

Ajan Ne Demek Tdk

Ajanın anlamı ne?

Ajan, casusluk yapan kişiye denir.

Ajan nedir ne yapar?

“Casusluk faaliyeti” olarak da adlandırılır. Düşman topraklarında nüfuz faaliyetleri yürütmek; Fikri yapısı, geçmişi, konumu ve kişiliği nedeniyle kişiler ve toplumlar hakkında kanaat oluşturma, var olan kanaati güçlendirme veya değiştirme imkânı ve yeteneğine sahip olan ajan (kanaat önderi).

Ajan nasıl yazılır TDK?

Agent, hayatımızda en sık kullandığımız kelimelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta sıkça kullanılan “agent” kelimesi uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak yer alıyor. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre farklı anlamları olan agent kelimesi, Türkçede tek başına veya farklı cümlelerle birlikte kullanılabiliyor.

Ajan hangi dilde?

Agent kelimesi Latince agere fiilinden, şimdiki zaman agens, agentis (“yapan kişi”) gelir ve “yapmak” veya “yapmak” anlamına gelir. Agent kelimesi Latince agere fiilinden, şimdiki zaman agens, agentis (“yapan kişi”) gelir ve “yapmak” veya “yapmak” anlamına gelir.

Ajan olmak ne anlama gelir?

Ajan kelimesi casus anlamına geldiğinden casusluk yapan kişilere ajan denir.

Ajan ne demek tip?

Tanı amaçlı görüntüleme işlemleri sırasında iç organların görünürlüğünü artırmak için vücuda uygulanan kontrast maddelerdir.

Ajanın görevi nedir?

Ajan: Sensörleriyle çevresel bilgileri alan ve bu ortama reaktörleriyle tepki veren bir nesne. • Ajanın herhangi bir zamandaki algısal girdilerine duyumlar denir. • İnsan ajanı: – Sensörler: gözler, kulaklar, … – Tepki verenler: ayaklar, eller, ağız …

Türkiye’de ajanlık var mı?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığına bağlı resmi istihbarat teşkilatıdır.

Ajan ne kadar maaş alır?

Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre İstihbarat Uzmanı’nın ortalama aylık maaşı 36.600 TL’dir. İstihbarat Uzmanı’nın en düşük ortak maaşı 29.300 TL iken en yüksek maaşı ise 79 TL’dir.

Ajan ingilizcesi ne demek?

ACENTA | İngilizce-Türkçe sözlük – Cambridge Sözlüğü.

4 Üncü nasıl yazılır?

Kardinal ve sıra sayıları tablosuSembolSayıSıra1birbirinci2ikiikinci3üçüçüncü4dörtdördüncü89 satır daha

TDK manolya ne demek?

TDK’ya göre magnolia nedir? Magnolia ne anlama gelir? 1. İsim, botanik Magnolia ailesinden, dönüşümlü, büyük ve açık yeşil yapraklı süs ağacı (Magnolia grandiflora). 2. İsim Bu ağacın çiçeği çok büyük, beyaz renklidir ve limon benzeri bir kokuya sahiptir.

Ajana ne denir?

Casus, bir devletin veya örgütün gizli amaçları doğrultusunda çalışan kişidir.

Casus nedir?

Casus veya casusluk yapan, devletin veya örgütün gizli amaçları doğrultusunda çalışan kimse, sapık, casus, ajan.

Am kelimesi hangi dilde?

Eski Türkçedeki (sadece Oğuz ve Kıpçak) “kadın cinsel organı” anlamına gelen “am” kelimesinden türemiştir.

Mit nedir türkçe?

Hakkımızda – Milli İstihbarat Teşkilatı

Ajan ingilizcesi ne demek?

ACENTA | İngilizce-Türkçe sözlük – Cambridge Sözlüğü.

Aytek isminin anlamı nedir?

Aytek, Türk erkek ismidir. İsim, bir kelime ve bir ekten oluşur: Ay ve -tek. Türkçe’de “Ay”, ay anlamına gelir ve “-tek” eki aslında “-benzeri” anlamına gelen Eski Türkçe “-teg” ekinden gelir. Dolayısıyla, isim “Ay gibi” veya “Ay gibi” veya daha spesifik olarak, “Ay gibi eşsiz ve/veya parlak” anlamına gelir. Aytek, Türk erkek ismidir. İsim, bir kelime ve bir ekten oluşur: Ay ve -tek. Türkçe’de “Ay”, ay anlamına gelir ve “-tek” eki aslında “-benzeri” anlamına gelen Eski Türkçe “-teg” ekinden gelir. Dolayısıyla, isim “Ay gibi” veya “Ay gibi” veya daha spesifik olarak, “Ay gibi eşsiz ve/veya parlak” anlamına gelir.

Aytar türkçe ne demek?

Yeni doğan bebeğine Aytar ismini vermeyi düşünen herkes bu ismin ne anlama geldiğini araştırmalıdır. TDK’ya göre Aytar isminin anlamı: haberci, haber getiren.

Kaynak: edup.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir