İçeriğe geç

Kadın Girişimci Olarak Ne Yapabilirim

Kadın girişimcilere ne gibi destekler var?

Kadın girişimcilere devlet desteği sağlayan kurumlarKOSGEB KOBİ Finansman Destek ProgramıKOSGEB İş Geliştirme Destek ProgramıKOSGEB İleri Girişimci Destek ProgramıKOSGEB Geleneksel Girişimcilik Destek ProgramıTKDK Hayvancılık Desteği.SGK Ek İstihdam Teşviki / Yeni Nesil Teşviki.Daha fazla makale…•14 Ocak 2024

Kadın girişimcilere devlet desteği 2024 ne kadar olacak?

KOSGEB kapsamındaki kadın girişimcilere yönelik; Halkbank, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı aşmayan kadın girişimcilere 200 bin TL, işini kuranlara ise 300 bin TL kredi sağlıyor.

KOSGEB kadın girişimci desteği kaç TL?

Destek unsurları: Girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını ise başlangıç ​​desteğine 10.000 TL eklenecek. Girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını ise desteğin üst sınırı 150 TL olacak.

Genç kadın girişimci nasıl olunur?

Bu nedenle kadın girişimciliği için doğrudan başvuru gibi bir süreçten bahsetmek mümkün değildir. Ancak isteğe bağlı olarak Türk Kadın Girişimciler Derneği gibi kuruluşlara kayıt yaptırılabilir. Ayrıca kadınlar KOSGEB tarafından verilen girişimcilik sertifikasını da alabilirler.

KOSGEB ne kadar hibe veriyor 2024?

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı tavanını 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri ​​arasında yapıldı.

Devlet hangi işler için hibe veriyor?

Sağlık Turizmi, Savunma Sanayi, Makine Mühendisliği, Otomotiv, Turizm, Tekstil, Kimya, Mobilya, Demir Çelik, Elektro-Elektronik, Yazılım, Medikal, Medikal & İlaç, Gıda, Ambalaj, Kozmetik, Yapı Malzemeleri, Tarım, Mücevherat ve Madencilik olmak üzere her sektörün destek alabileceği çeşitli projeler bulunmaktadır.

İş kurmak istiyorum nereden destek alabilirim?

Bu projelere TÜBİTAK, SYDV, Tarım ve Ormancılık, KOSGEB, İŞKUR kurumları ve kamu bankaları aracılığıyla başvurabilirsiniz. Uygun olmanız halinde, farklı miktarlarda teşvik, hibe ve kredi alabilirsiniz. Zaten bir işletmeye sahip olan zanaatkarlar, 14 farklı iş geliştirme programıyla desteklenmektedir.

KOSGEB ne tür işlere destek veriyor?

KOSGEB destekleri genel olarak inovasyon, araştırma-geliştirme, teknoloji transferi, pazar erişimi, iş geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi alanları kapsamaktadır.

Kadın girişimci kredisi şartları nelerdir?

Kadın Girişimcilere Kredilerİşletmesini yeni kuran kadın girişimciler için azami kredi limiti 500.000 TL, yeni iş kuran ve faaliyet süresi 6 ayı aşmayan kadın girişimciler için azami kredi limiti 350 TL’dir.

Kadın girişimci vergiden muaf mı?

7256 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 10. maddesinde yapılan değişiklikle ev hanımları küçük e-ticaretten elde ettikleri gelir üzerinden vergiden muaf tutuluyor. Bu muafiyetten yararlanabilmek için işletmenin tüzel kişiliğinin olmaması ve herhangi bir kuruluşa bağlı olmaması gerekiyor.

Trendyol kadın girişimci nasıl olunur?

Trendyol’da KOBİ olmak için mağaza açmanız gerekmektedir. Ücretsiz mağaza açmak için Trendyol’un talep ettiği belgeleri sisteme yüklemeniz ve başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuz Trendyol ekibi tarafından onaylandıktan sonra KOBİ olabilir ve ürünlerinizi yükleyerek satışa başlayabilirsiniz.

KOSGEB kaç yaş sınırı?

Finansman programından yararlanmak için bir yaş sınırı var mı? HAYIR. Başvuru şartları için bir yaş sınırı yoktur.

KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?

KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak işini sürdüren imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere 3 yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.

Kadın girişimci olarak ne iş yapabilirim?

Kadın Girişimciler İçin İş FikirleriDropshipping. Dropshipping, kadınların küçük işletmeler kurmak için kullanabileceği düşük riskli bir iş modelidir. … 2. E-ticaret mağazası … 3. Toplu mal alım satımı … Çevrimiçi kurslar. … Performans pazarlaması. … 6. Web tasarımı ve geliştirme. … 7. Etkinlik planlama. … 8. Düğün planlama.Daha fazla makale…•5 Eylül 2023

Kadın girişimcilik belgesi nasıl alınır?

KOSGEB girişimci sertifikasını almak için e-devlet üzerinden kayıt yaptırarak online eğitimi tamamlamanız gerekmektedir. Eğitim kurslarına “Online Girişimcilik Eğitimi” bölümünden veya üzerinden ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinden eğitim kurslarına katılım ücretsizdir.

Devletten 250 bin TL destek başvurusu nasıl yapılır?

a) Başvurular, e-devlet üzerinden gerekli bilgilerin girilmesi ve belgelerin yüklenmesi suretiyle yapılır. b) Başvurular saat 23:59’da başlar ve sona erer.

40 yaş altı kadın girişimcilere destek ne kadar?

Kendi işini kurmak isteyen, yeni bir iş kurmuş veya yeni kurulan işletmesi 6 aydan fazla olmayan her kadın bu krediden faydalanabilir. Bu proje kapsamında mevcut işini geliştirmek isteyen kadınlara 300.000 TL’ye kadar destek verilecek. Elbette kadın girişimcileri destekleyen tek kurum Halkbank değil.

Kadın girişimci kredisi kimlere verilir?

Kimler faydalanabilir? Başvuru sırasında hisselerinin en az %50’si kadınlara ait olan ve iş planında yer alan projeyi hayata geçirebilecek yönetim ve organizasyon becerisine sahip gerçek şahıs şirketleri veya şirketler.

İş kurmak istiyorum nereden destek alabilirim?

Bu projelere TÜBİTAK, SYDV, Tarım ve Ormancılık, KOSGEB, İŞKUR kurumları ve kamu bankaları aracılığıyla başvurabilirsiniz. Uygun olmanız halinde, farklı miktarlarda teşvik, hibe ve kredi alabilirsiniz. Zaten bir işletmeye sahip olan zanaatkarlar, 14 farklı iş geliştirme programıyla desteklenmektedir.

Kaynak: dentbotanik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir