İçeriğe geç

Baklaya Hangi Gübre Atılır

Bakla hangi gübreyi sever?

Dekara 8-10 kg azotlu gübre yeterlidir. Fosfor tane verimi için çok önemlidir. Fosforlu gübreler topraktaki bakteri florası için de gereklidir. Toprakta yeterli fosfor varsa bakteriler bakla köklerine göç eder ve bitki daha hızlı gelişir.

Bakla verimi nasıl artırılır?

Suya iyi tepki veren baklagillerin verimi, uygun sulama ile önemli ölçüde artar. Tarla baklası sulamasında, toprağın 60 cm kök derinliğine kadar nemlendirilmesi verimi en üst düzeye çıkarır. Baklagil bitkisidir ve hasadı zor değildir. Baklagil bitkisinin gövdesi dik büyür ve meyveler daha yüksekte oluşur.

Bakla kaç günde bir sulanır?

Bakla tohumları, toprağın nemini sağlamak için ekimden sonra sulanmalıdır. Sulama ihtiyaçları, toprağın kuruluğuna bağlı olarak değişir. Haftada en az bir kez sulanması önerilir.

Baklaya hangi ilaç atılır?

FindBitki AdıLisanslı BkuDozSUGARPANCARIBLANC 50 WP (MANUEL)50 g/gün nimf, yetişkin BEANBEAN AZPHOS 50 EC (YÖNETİLEN)100 ml / 100 l su nimf yetişkin BEANBEANTRAPEZ 50 EC (YÖNETİLEN)100 ml / 100 l su nimf erginSUGARBEANARISELTICK 50 WP (MANUEL)50 g/ nimf, yetişkin 11 satır daha

Bakla gübresi nasıl yapılır?

Dikimden önce, toprağın son sürümünden önce, dekara 500-1000 ml Rivasol® sıvı solucan gübresi, son hacim 30-40 l. Toprak yüzeyine yeteri kadar sulandırılarak püskürtülür ve daha sonra toprağın sürümü tamamlanır, ürünün alt toprağa 10-15 cm kadar nüfuz etmesi sağlanır.

13 24 12 gübre ne zaman atılır?

Ekim/dikim sırasında temel gübre olarak. Patates, şeker pancarı, soğan, lahana vb. Ekim/dikim sırasında temel gübre olarak.

Bakla çok su ister mi?

Bakla genellikle kışın ekildiğinden sulamaya gerek yoktur. İlkbaharın kurak geçtiği yıllarda zamanında ve yeterli sulama yapılması verim kayıplarını önler.

1 dönüm araziden kaç kilo bakla çıkar?

Bir dekar alandan 1000-1500 kg taze bakla, 700-900 kg taze bakla hasadı yapılmaktadır. Kuru tane olarak bir dekardan 150-300 kg tane ürünü elde edilebilmektedir.

Bakla çapası ne zaman yapılır?

Fotoğraf 1.

Bakla ne zaman çiçek açar?

Bitkinin 6. ve 8. düğümleri ilk verimli çiçeklerin açtığı düğümlerdir. Alt düğümlerdeki çiçek sayısı üst düğümlerdekinden fazladır. Bir bitkideki tüm çiçeklerin çiçek açması için gereken süre 14-20 gündür. Baklalarda açan çiçeklerin yaklaşık %10-35’i bakladır.

Bakla hangi aylarda dikilir?

Bakla, adını baklagiller familyasından alan bir gıda ve yem bitkisidir. A, B, C ve B2 vitaminleri içeren bakla, kötü kolesterolü düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarını arındırmaya yardımcı olur. Bakla soğuğa dayanıklı bir bitki olduğundan Kasım ayında ekilebilir.

Dönüme kaç kg bakla ekilir?

Teknik tohum bilgileri tablosuÜrün türü 1 g’daki ortalama tohum sayısı Dekar başına gerekli tohum miktarı Bakla2-318-25 kgBamya17-201,0-2,0 kgBEZE4-618-25 kgBİBER125-170150-200 g26 satır daha

Bakla böceği nasıl yok edilir?

Yetişkin bakla türleri, günün güneşli saatlerinde çok aktiftir. Bu nedenle, yetişkinlerin daha az aktif olduğu sabahın erken saatlerinde, ağaçların altına çarşaflar yerleştirilmeli ve yetişkinlerin çarşaflara düşmesini sağlamak için ağaçlar kuvvetlice sallanmalı ve düşen böcekler toplanıp öldürülmelidir.

Bakla hangi koşullarda yetişir?

İklim gereksinimleri Bitkinin gelişmesi için en iyi sıcaklık 9–18 °C’dir. Tohumların çimlendiği ve bitkinin toprak yüzeyine çıktığı ilk aşamada -4 ila -6 °C’lik sıcaklıklara dayanabilir. Sıcaklığın -10 °C’ye düşmesi bitkilerin ölümüne yol açar. Çimlenme sırasında aşırı yağmur ve kuraklık tarla fasulyesinin verimini önemli ölçüde azaltır.

Bakla kaç derece soğuğa dayanır?

Fide aşamasında -4 °C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilen bakla, büyüme aşamasında 20–25 °C’lik optimum bir sıcaklığa ihtiyaç duyar. Daha yüksek sıcaklıklar çiçek ve bakla dökülmesine yol açar (1,2,15). Baklanın soğuk tolerans aralıkları -6 °C (yaz çeşitleri) ile -12 °C (bazı kış çeşitleri) arasında değişir (7,12).

Bezelyeye hangi gübre verilir?

Büyüme sürecinde bezelye, diğer baklagiller gibi, kök nodülleri aracılığıyla havadan toprağa azot bağlar. Bu şekilde toprak azotlu gübrelerle gübrelenir. Azotun kök nodülleri aracılığıyla havadan toprağa bağlanma süreci, bezelyelerin toprak yüzeyinde görünmesinden 2-3 hafta sonra başlar.

Bağa hangi gübre atılır?

Bağlarda toprak altı gübre uygulamaları, damlama gübreleme sistemleri ve humik asit uygulamaları olarak DAP gübreleri ve üre gübreleri gibi gübreler yaygın olarak kullanılmasına rağmen, yukarıda belirtilen bağ gübreleme programında NPK içerikli gübreler ve damlama gübreleri kullanılmaktadır.

15 15 15 gübre nerelerde kullanılır?

Eşit miktarda azot, fosfor ve potasyum içeren kompleks bir gübredir. Öncelikle meyve ve tane kalitesi gerektiren bitkiler için kullanılır. Potasyum bakımından fakir topraklarda ve potasyum gerektiren bitkiler için kullanılır.

Şeker gübresi ne işe yarar?

Şeker gübreleri bitki büyümesini teşvik eden karbonhidratlar ve şekerler içerir. Bu, bitkilerin fotosentez yapma yeteneğini artırır, büyümelerini hızlandırır ve üretkenliklerini artırır. Aynı zamanda şeker gübreleri bitkilerin stresli koşullara daha iyi uyum sağlamasına yardımcı olabilir.

Kaynak: jardineden.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir