İçeriğe geç

Fiyakalı Laf Ne Demek

Argoda fiyaka ne demek?

Övünme, övünme, övünme, övünme.

Lafın anlamı ne?

“Laf” söz veya kelime anlamına gelirken, “guzaf” anlamsız veya gereksiz şeyleri ifade eden bir kelimedir.

Boş laf anlamı nedir?

Saçmalamak, saçmalamak, aptalca şeyler yapmak.

Fiyaka nasıl yazılır?

KELİMENİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Küçük çocuklar tütüne alıştıkça, bununla ilgili hava atmaya başlarlar.

Fiyakalı insan ne demek?

Bu kelimeden türetilen protzig kelimesi gösterişli anlamına gelir. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre giren bu kelime hem insanlar hem de nesneler için kullanılır.

Fiyaka hangi dilden?

fiyaka – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca fiacre kelimesinden türetilmiş bir kelime olup “bir çeşit at arabası” anlamına gelir.

Lakırtı kelimesinin anlamı nedir?

1. kelime, ifade, cümle: Daha önce hiç duymadığım bir Türkçe cümleydi. 2. kelam, benzetme, söz, sohbet: Gevezelik etti; Bütün gece konuştular ve beni uyanık tuttular.

Ağır laf ne demek?

“Güçlü sözler” genellikle bir kişinin duygularını incitebilecek veya onları rencide edebilecek sert ve katı ifadeleri içerir. Bu tür ifadeler genellikle sinirlilik, hayal kırıklığı veya öfke gibi güçlü duyguların bir sonucu olarak kullanılır.

Tüten nedir?

Tureng – tüten – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Sigara içmek.

Boş lakırtı ne demek?

“Chatter” kelimesi günlük hayatta sıkça duyduğumuz ve anlamını merak ettiğimiz bir kelimedir. Chatter kelimesi boş konuşma veya saçmalık anlamında kullanılır. Bir cümlede boş kelimeler veya anlamsız sözler kullanılacaksa, istenen durum chatter kelimesiyle ifade edilebilir.

Laf ebeliği yapmak ne demek?

[1] Dedikodu, boş konuşma, çok konuşma, söz ebesi olma durumu, söz ebesi olma durumu, söz ebesi olma durumu.

Laf atma ne demek?

[1] Birini sözlü olarak kızdırmak. [2] Birini sözlü olarak taciz etmek. [3] Konuşmak, sohbet etmek.

Feyiz nasıl yazılır?

“Fayz” kelimesinden türemiştir ve “bolluk, ilham, manevi kazanç” anlamına gelir. Türkçede feyiz, manevi veya maddi kazançlara ulaşmayı ifade eder. Örnek cümle: Ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bereketlerin kaynağıdır.

Firiz nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “friiz” olarak yazılır. Doğru kullanımı friz şeklinde olmalıdır.

Kasif nasıl yazılır?

Bir kaşif veya bulucu, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran veya keşfeden kişidir. Çoğunlukla coğrafi keşifler yapan kişiler için kullanılır.

Fiyonk neye denir?

Kumaş veya kurdele gibi malzemelerden kelebek şeklinde bir kurdele ile birlikte bağlanan fiyonklara denir. Örneğin, papyon resmi de bir fiyonk olarak öne çıkar.

Fukaha ne demek din?

Kur’an’da bilimden ziyade “iyi anlayış, keskin algı ve konuşmacının niyetlerini anlama” anlamında kullanılır. “Fakih” “bir şeyi iyi bilen ve iyi anlayan kişi” anlamına gelir. Çoğulu “fukaha”dır.

Fırlama argoda ne demek?

“Firlama” kelimesi aslında halk arasında zayıf bir biçimde kullanılmış ve ifade edilmiştir. Bu bağlamda, insanlara atılgan, çok uyanık ve aktif denir ve insanları kolayca aldatabilirler. Ancak, doğrudan anlamıyla, yaramaz veya yaramaz çocuk gibi anlamlar çerçevesinde ele alınır.

Fırıldak argoda ne demek?

– Mecazi anlamda aldatma, düzen ve hileli hareketler. – Sürekli olarak sözünü değiştiren ve bozan kişi, mecazi anlamda insanlar için kullanılır.

Kaynak: estetikline.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir