İçeriğe geç

Trakyada Matiz Ne Demek

Matiz ne demek Trakya?

Matiz sözcüğü Türk Dil Kurumu tarafından incelendiğinde özellikle “çok sarhoş” anlamı ile değerlendirildiği söylenebilir.

Matiz hangi dilde?

Sahne adı, Kumral Ada Mavi Donau romanındaki Tuna karakterinin lakabı olan Mabel ile Yunanca “çok sarhoş, sevgi dolu kişi” anlamına gelen matiz kelimesinin birleşiminden oluşmuştur.

Ağuş ne demek Trakya?

Ağuş kelimesi dilimize Farsçadan girmiş bir kelimedir. Farsça “kucaklamak”, “kucaklamak”, “kucaklamak” ve “belek” kelimelerinden alıntıdır.

Trakya’da mari ne demek?

Acaba Pomak dilinde “mari” ne anlama geliyor? (Ben “Mari moynu” olarak kullanıldığını duydum ama anlamını bilmiyorum.) Kanka’nın eski versiyonu! Mari veya Mare olarak da adlandırılır.

Matiz kime denir?

“Matiz”: Matiz, Yunancada “sarhoş” anlamına gelir. Elinde her zaman bir şişe şarap bulunan Matiz’in tasviri, ayyaş, gürültücü vb. kişilere benzemektedir. “Zeybek”: Halkın arasından çıkan ve haksızlığa, adaletsizliğe ve zulme uğrayanları korumak için isyan eden silahlı bir halk kahramanıdır.

Matizin anlamı nedir?

Matiz kelimesinin farklı anlamları vardır. Matiz kelimesinin ilk anlamı, iki ipi eklemi kalınlaştırmayacak şekilde birleştirmektir. Bir diğer anlamı ise çok sarhoş olmasıdır. Matiz kelimesi çok sarhoş bir kişi için kullanılır.

Matiz yunanca ne demek?

“Matiz” eski Yunancada “sarhoş” anlamına gelen bir argo kelimedir. “Matiz” eski Yunancada “sarhoş” anlamına gelen bir argo kelimedir.

Matiz ne demek ingilizcede?

“matiz” kelimesinin İngilizce Türkçe Sözlükteki anlamları: 5 sonuç pissed s. stoned s. bunk bed s.

Matiz ne demek tiyatro?

Matiz, sarhoş ve kabadayının hepsi aşağı yukarı aynı (Bekri Mustafa, Bekri Veli, Sakallı Şarküteri, Hımhım Ali, Hovarda Çakır, Kızıl Yüzlü Bakır, Burunsuz Mehmet, Çopur Hasan, Cingöz Mustafa, İpsiz Recep, Kopuk). Çok içki içen veya çok sarhoş olan kimseye Matiz denir.

Trakya halkına ne denir?

Traklar ve Makedonyalılar Trakya bölgesine bir zamanlar Tur ve Ok boylarının yerleştiği düşünüldüğünde, Trakya sözcüğünün Tur-Ok-Öyü (Tur ve Ok yöresi) kök sözcüklerinden Turokya’ya, zamanla da Trakya’ya evrildiği anlaşılmaktadır.

Trakyaca Çocuk ne demek?

-TRAKYA SÖZLÜĞÜ… Öfkeli: çocuk…

Tospa ne demek Trakya?

Trakya kaplumbağası veya Hermann kaplumbağası (Testudo hermanni), Testudinidae familyasından bir kaplumbağa türüdür.

Mısmıl Trakya ne demek?

Trakya’daysanız ve biri size “mismıl” diyorsa, mutlu olabilirsiniz çünkü bu kelime “regular” kelimesiyle eşdeğerdir. “Harika bir iş çıkardın, aferin!” Söylendiğinde, çift övgü olarak kabul edilebilir.

Trakyada kopil ne demek?

Özellikle Trakya’da yaygın olan kopil kelimesi, farklı bölgelerde Göbel olarak da telaffuz edilir. Her iki kelime de büyüklerini dinlemeyen ve fırsat buldukça yaramazlık yapan çocuklar için kullanılır.

Trakya’da somak ne demek?

Kelimemizin adı; “Somak.” Hatta TDK’da bile bir yeri var. Tam olarak şöyle: “Hayvanlarda yüzün çıkıntılı ve az çok sivri ön kısmı.” Eskiden bu kelime Trakya’da sadece sığırların burun kısmını tanımlamak için kullanılırdı.

Trakyada kız çocuğuna ne denir?

Öfkeli: Çocuk, genç… Pırkalamak: Dürt, dürt… Bikerette: Bir şeyi birden yapmak, her şeyi birden yapmak… Maacır: Muhacir.

Mısmıl Trakya ne demek?

Trakya’daysanız ve biri size “mismıl” diyorsa, mutlu olabilirsiniz çünkü bu kelime “regular” kelimesiyle eşdeğerdir. “Harika bir iş çıkardın, aferin!” Söylendiğinde, çift övgü olarak kabul edilebilir.

Trakya’nın diğer ismi nedir?

Osmanlı döneminde Trakya bölgesi “Rumeli” olarak da adlandırılıyordu. Bu isim, bölgenin Doğu Roma İmparatorluğu’na (Bizans İmparatorluğu) ait olduğu zamana dayanmaktadır. Trakya isminin kökeni ve tarihi, bölge farklı kültürlerin etkisi altında olduğu için karmaşıktır.

Matiz yunanca ne demek?

“Matiz” eski Yunancada “sarhoş” anlamına gelen bir argo kelimedir. “Matiz” eski Yunancada “sarhoş” anlamına gelen bir argo kelimedir.

Kaynak: evindelisi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir