İçeriğe geç

Tahkir Etmek Ne Demek Tdk

Tahkir olmak ne demek TDK?

“İhtiyacın olanı elde etmek için yorgunluğa katlanmak zorundasın” anlamına gelen bir atasözü.

Kendini tahkir etmek ne demek?

Aşağılamak, küçük düşürmek: Kendisine hakaret etmeye tenezzül etmeyen bu kötü adama (Ömer Seyfeddin) küçümseyici bir bakışla baktı.

Tahkir etmek ne demek cümle içinde kullanımı?

Türk Dil Kurumu’na göre tahkir kelimesinin iki ayrı anlamı var. 1- O hakaret dolu konuşmalardan sonra bir dakika daha dinlemeye tahammül edemedim. 2- Tahir ile eleştiri arasında ince bir çizgi var.

Tahkir edilmiş ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: hakaret.

Tahkir etmek ne demek din?

Hakaret kelimesi hakaret etmek, hor görmek, küçümsemek, aşağılamak, onurunu kırmak, kendi onurunu çiğnemek anlamına gelir16.

Tahkir ve tezyif etmek ne demek?

Halen yürürlükte olmayan 159. maddede geçen “Hakaret ve alay”; bir kimseyi aşağılamak, küçük düşürmek, değersiz göstermeye çalışmak ve küçümsemek anlamına geliyor.

Tahkir edici nedir?

Buna göre, insan onuruna aykırı suçlar yalnızca “genel hakaret” niteliğinde olup, namus dışındaki değerlere aykırı olanları ise “özel hakaret” olarak nitelemek mümkündür.

Hz Muhammed’e küfür etmek suç mu?

Peygamber’e hakaret ederlerse onlara bir ceza verilmez.

Alenen tahkir ne demek?

Paragrafta suç işlemeye teşvikin maddi unsuru “suç işlemeye kamusal teşvik”tir. Buradaki kamu terimi aynı zamanda kamuyu da ifade eder. Bu nedenle, buradaki kamusallık durumu, suçun belirli bir kişiye veya kişilere karşı değil, genel olarak kamuya karşı işlenmesi anlamına gelir.

Mukaddesatı tahkir ne demek?

Bu durum mukaddesata hakaret etmek, onlarla alay etmek, onları küçümsemek anlamına gelir; haramı helal, helali haram gösterir.

İhtilat etmek ne demek?

Buradaki ihtilat kelimesinin sözlük anlamı “buluşmak, bir araya gelmek, kaynaşmak, biraraya gelmek, iştirak etmek, başkalarıyla ilişki kurmak”tır.[8] Bu durumda, hakaret suçuyla ilgili olarak ihtilat, “başkalarıyla buluşmak, konuşmak, haberleşmek” olarak tanımlanabilir.

Tahdid etmek ne demek?

Terim olarak tahdit, “bir şeyi teşvik ederek istemek” anlamına gelir. Aynı terimle benzer anlamda kullanılan “arz” ise “bir şeyi yumuşak bir şekilde istemek” anlamına gelir (İbn Hişam, 1985, s. 97).

Tahir etmek ne demek?

Sessi Sözlük – temizlemek. yıkamak ve temizlemek. temizlemek.

Takyit ne demek TDK?

[1] Bir davranışı bağlamak, sınırlamak, belirli koşullara bağlamak, kaydetmek.

Tahribat vermek ne demek?

Yıkım, kelime anlamı olarak yok etmek, harap etmek, harap etmek demektir.

Tahrık olmak ne demek?

TDK Sözlük Anlamı Kişiler, TDK’da hızlı bir arama yaparak “kışkırtma” kelimesinin anlamını öğrenebilirler. TDK’ya göre, tahrik etmek ve cinsel arzuyu uyandırmak anlamına gelen bir kelimedir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Tahdid etmek ne demek?

Terim olarak tahdit, “bir şeyi teşvik ederek istemek” anlamına gelir. Aynı terimle benzer anlamda kullanılan “arz” ise “bir şeyi yumuşak bir şekilde istemek” anlamına gelir (İbn Hişam, 1985, s. 97).

Tahzir ne demek?

Sözlükte “korkutmak”, “uyarmak”, “ikaz etmek” anlamlarına gelen tahzîr/تحذير kelimesi, bir söz dizimi kavramı olarak şöyle tanımlanıyor: “Uyarmak, sakındırmak bildiren saklı bir fiile bir ismin atanması”.

Kaynak: ferhatenerji.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir