İçeriğe geç

Ham Incir Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Ham incir reçeli ne kadar kaynatılır?

Çiğ incir reçeli yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir.

İncir reçeli piştiğini nasıl anlarız?

Hazır olan incirler ocağa alınır ve kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için taneli kısmından bir kaşık alıp bir tabağa döküp soğumasını bekleyin. Soğuyan reçel su gibi akmayan bir kıvamdaysa reçelimiz var demektir.

Evde incir reçeli kaç dakikada pişer?

İncirler bir gece önceden iyice yıkanır ve bir tencereye konur. Üzerlerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah, kısmen erimiş şekerle incirler ocağa konulup kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şurubun kıvamı sık sık kontrol edilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

Ham incir reçeli sulu olursa ne yapılır?

Reçel yaparken, suyunun kıvamı önemlidir. Reçel sulu hale gelirse tekrar kaynatılabilir. Bu durumda, reçeli tekrar tencereye koyup kısık ateşte kaynatmak gerekir. Reçelin kıvamını sürekli karıştırarak kontrol etmek önemlidir.

Ham incir ne kadar sürede pişer?

Tencereye incirleri pişirecek kadar su ekleyin ve kaynatın. İncirleri kaynar suya ekleyin ve hafifçe yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık yarım saat yeterlidir).

2 kilo ham incire ne kadar şeker konur?

Malzemeler: 2 kilo çiğ incir, 2,5 kilo şeker, 2,5 kilo su, 2 limon tuzu veya 6 damla limon suyu. Hazırlanışı: Öncelikle çürük olmayan ve çok olgunlaşmamış incirleri toplayın veya pazardan alın, güzelce ayıklayın, kaynar suda haşlayın, süzün, ayrı bir yerde şeker ve suyu kaynatın ve incirleri çok fazla zedelemeden içine ekleyin…

İncir reçeli yaparken kapak kapatılır mı?

Bu nedenle incirlerin çiğ haline dikkat edip çok büyük bir kavanoz seçmek yerine orta boy bir kavanozun daha uygun bir tercih olduğunu unutmayın. Ayrıca kavanozu kaynar suda yıkayıp durulamayı ve çelik bir kapakla kapatmayı unutmayın.

Ev yapımı incir reçeli bozulmaması için ne yapmak gerekir?

Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın, ters çevirin ve bir süre dinlendirin. Reçellerinizi serin, kuru bir yerde veya orta sıcaklıktaki buzdolabında saklayın. Oda sıcaklığında, kuru, serin bir ortamda ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklamanızı öneririz.

Reçel yaparken tencere kapağı kapatılır mı?

Reçelin bozulup koyu bir renk almasını önlemek için, reçel pişerken tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.

İncir reçeline limon ne zaman konur?

Reçelin kristalleşmesini önlemek için limon suyu veya limon tuzu kullanılır. Bu reçel kaynadıktan sonra ve rendelemeye 2 dakika kala eklenir, 2 dakika daha kaynatılır ve sonra rendelenir.

1 kilo incire ne kadar şeker konur?

Soheila Farmer | “İncir reçeli” ✅ Malzemeler Bir kilo incir için 700 gram toz şeker Çeyrek çay kaşığı tereyağı Yarım limon ✅ Hazırlanışı: Uygun bir yöntemle… 5 Ekim 2023

İncir Reçeli şekerlenirse ne yapılır?

Evde yaptığınız reçel şekerli hale gelirse, biraz su ekleyerek tekrar kaynatın. Reçel normal haline dönecek ancak rengi biraz koyulaşacaktır. Şeker miktarı fazlaysa, bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın.

Cıvık olan reçel tekrar kaynatılır mı?

Sulu reçelin kıvamını artırmak için içine bir elma doğrayıp pişirmeye devam edebilirsiniz. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırmak da etkilidir. Reçeliniz soğuduktan sonra hala akışkansa tekrar ocağa koyup biraz daha limon suyu veya portakal suyu ekleyebilirsiniz.

İncir reçeli yaparken su konur mu?

2,5 kg incir (olgun ama sert) 2 kg toz şeker. 2 litre su. 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu.

Sulu kalan reçel nasıl koyulaşır?

Reçeli güneşte saklayamıyorsanız, bir fırın tepsisine koyun. Ara sıra fırın kapağını 100 derecede açıp reçeli karıştırarak reçelin kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Mükemmel kıvamda bir reçel elde etmek için tarif ölçülerine uyduğunuzdan emin olun.

Olgun incirden reçel yapılır mı?

Olgun incirlerden, tek bir tanesi bile dağılmadan, kıvamında reçel yaptım, çok lezzetli oldu 😋👌 Eğer yeşil olmayan incir bulamazsanız üzülmeyin 😍 Olgun incirlerle bile kıvamında incir reçeli yapabilirsiniz 👍🏻 İpuçlarının yer aldığı videomu izleyebilirsiniz 🤩 Yapan herkese şimdiden keyifli okumalar, abone olup bildirimleri açmayı unutmayın…

Ham incir nasıl olgunlaşır?

İncirler, isteğe göre keskin bir bıçak kullanılarak kaynar suda 10-15 dakika kaynatılır. Soğuk su dolu bir kaseye koyup suyunu değiştirin. Çiğ incirler kaynatıldığında süngerimsi bir kıvama gelir. Taneleri teker teker hafifçe sıkın ve suyunu çıkarın. Bu nazik meyve sıkıldıktan sonra eski haline döner.

İncir receline su konur mu?

2,5 kg incir (olgun ama sert) 2 kg toz şeker. 2 litre su. 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu.

3 kilo incire kaç kilo şeker eder?

1 kilo incirde ne kadar şeker var? 1 kilo olgun incirle reçel yapmak için 3 su bardağı toz şeker eklemek yeterlidir.

Kaynak: ugem.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kozmetikstore.com.tr