İçeriğe geç

Türk Pasaportu Ile Kaç Ülkeye Vizesiz Gidebilir

Türk pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler kaç tane?

Türk pasaportu sahipleri, her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Toplamda, Türk pasaportu sahiplerinin vizesiz girebileceği 115 vizesiz ülke bulunmaktadır.

Türk vatandaşları vizesiz hangi ülkelere gidebilir 2024?

Tayland, Singapur, Güney Kore, İran, Filipinler, Lübnan, Kırgızistan, Özbekistan, Sri Lanka, Japonya, Katar, Ürdün, Azerbaycan, Kazakistan, Brunei, Laos, Malezya, Hong Kong, Makao, Kamboçya (resmi pasaport için), Kuveyt, Mısır, Myanmar, Suriye, Moğolistan, Umman (gri ve yeşil pasaport sahipleri için) ve Gürcistan…

Türk pasaportu en güçlü kaçıncı pasaport?

Dünyanın en güçlü pasaportları listesinde Türk pasaportu 45. sıraya yükseldi. Türkiye, Henley Pasaport Endeksi 2024’te dünyanın en güçlü pasaportları arasında 45. sırada yer aldı. Türk pasaportuyla vizesiz ziyaret edilebilen ülke sayısı 116’ya yükseldi.

Türkler vizesiz nereye gidebilir?

Hangi ülkeler vizesiz ziyaret edilebilir?Botsvana.Esvatini.Fas.Güney Afrika.Kenya.Madagaskar.Mozambik.Sudan.Daha fazla makale…•18 Eylül 2024

Almanya vize istiyor mu?

Almanya / Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan vize başvuruları hakkında detaylı bilgi Ankara’daki Alman Büyükelçiliği’nin web sitesinde bulunabilir. Normal pasaport sahipleri, Almanya’ya girmek veya Almanya üzerinden seyahat etmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almalıdır.

Çin vize istiyor mu?

Sıradan pasaport sahibi Türk vatandaşları Çin Halk Cumhuriyeti’ne girmeden önce Çin’in ilgili dış temsilciliğinden vize başvurusunda bulunmalıdır. Hong Kong ve Makao’ya seyahat eden vatandaşlarımız vize zorunluluğundan muaftır.

Dubai vizesiz mi?

Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan (Burgonya) pasaportuna sahip olanlar vizeye tabidir. Bu pasaportu elinde bulunduran kişiler vize başvurusunda bulunmalıdır.

Vize ne kadar 2024?

2024 Schengen vizesi ücreti yetişkinler için 90 avrodur. 2023 Haziran ayının ilk haftasına kadar 80 avro ödenmiştir.

Vizesiz Avrupa Ülkeleri hangileri?

Vizesiz Avrupa ülkeleriArnavutluk. Arnavutluk güneydoğu Avrupa’da yer alır ve resmi olarak Arnavutluk Cumhuriyeti olarak bilinir. …Azerbaycan. …Bosna Hersek. …Ermenistan. …Gürcistan. …7. Kuzey Kıbrıs. …8. Karadağ …9. Kosova. Daha fazla makale…

Pasaport çıkarmak kaç TL 2024?

Pasaport Harçları 2024Pasaport DönemiÜcret ÜcretiToplam Tutar1 Yıl2.396,60 TL3.186,60 TL2 Yıl3.912,60 TL4.702,60 TL3 Yıl5.558,30 TL6.348,30 TL3+ Yıl7.833,00 TL8.

Mavi pasaport kimlere verilir?

“Mavi Pasaport” nedir? Almanya’ya mülteci veya sığınmacı olarak kabul edilirseniz, mülteciler için seyahat belgesi adı verilen bir belge alırsınız. Seyahat belgesi, kendi ülkenizin veya Almanya’dan ayrılıp geldiğiniz ülkenin pasaportunun yerine geçer.

Dünya vatandaşı pasaportu kimlere verilir?

Küresel vatandaşlık, Dünya üzerinde yaşayan insanların ırk, renk, dil ve inançtan bağımsız olarak dünya vatandaşı olduğu fikrinden doğan fikir veya kimliktir.

Katar vize istiyor mu?

Hayır, Katar Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. 28 Mayıs 2016’da yürürlüğe giren uygulamaya göre Katar farklı pasaport türlerine sahip. Vatandaşlarına farklı vize prosedürleri uyguluyor.

Rusya vize istiyor mu?

Rusya vizesi kaldırılmadı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya vizesine tabidir. Rusya elektronik vizesi ile sadece St. Petersburg ve Leningrad bölgesi 8 gün geçerlidir. Moskova ve diğer şehirler için standart vize alınması gerekir.

Amerika’ya hangi ülkeler vizesiz girebilir?

Vizesiz Amerika ülkeleri: Güney Amerika’da Arjantin, Peru, Şili, Paraguay, Kolombiya, Venezuela, Brezilya, Bolivya ve Tobago; Orta Amerika’da ise El Salvador, Dominik Cumhuriyeti, Bahamalar, Panama, Kosta Rika, Meksika ve Jamaika yer alıyor.

Hangi ülkeler Türkiye’ye vizesiz giriyor?

20 ülkenin vatandaşları kimlik kartı veya süresi dolmuş pasaportla Türkiye’ye girebiliyor. Bu ülkeler; Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Ukrayna, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan, Macaristan, Moldova, Azerbaycan.

Türk yeşil pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

Green Pass’ın en büyük avantajlarından biri de bu pasaportun vize almadan birçok ülkeye seyahat edebilmenize olanak sağlamasıdır. Green Pass sahipleri geçerli bir pasaporta sahip oldukları sürece konsolosluğa başvurmadan 27 ülkeye, özellikle Schengen ülke kategorisindeki ülkelere seyahat edebilirler.

Almanya pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

Bazı ülkeler Alman vatandaşlarına vizesiz seyahat izni verirken, diğerleri varışta vize veya elektronik seyahat belgesi (eTA) talep ediyor. Şu anda Alman pasaportu sahipleri dünya çapında 192 ülkeye vizesiz girebiliyor.

Amerika pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

1 Ocak 2024 itibariyle Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi Raporuna göre, ABD vatandaşları sınırda vizeli veya vizesiz 188 ülkeye seyahat edebilir. Bu, ABD vatandaşlarını seyahat özgürlüğü açısından dünyada yedinci sıraya yerleştirir. Ayrıca, Küresel Pasaport Gücü Sıralamalarına göre 6. sırada yer alır.

Kaynak: ankarapimapentamiri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir