İçeriğe geç

Bend Hukukta Ne Demek

Bend mi önce fıkra mı?

MADDE 13 – (1) Maddeler; bent, bent ve alt bentlerden oluşur. (2) Fıkralar numarayla, bölümler harflerle, alt bölümler ise numaralarla belirtilir. Cümlelerin düzenlenmesinde Türk alfabesinin bütün harfleri kullanılır. Çerçeve maddelerde fıkralara numara verilmez.

Bent ve alt bent ne demek?

Tanımlar maddesinde, cümlecikler veya alt paragraflar içeren tanımlar alfabetik sırayla görüntülenir. Tanım maddesine daha sonra eklenecek tanımlar son cümle veya alt paragraf olarak eklenir. Tanımlar özel isimler olmadığı sürece, yalnızca ilk harf büyük yazılır.

Fıkra hukuk nedir?

Hukuk alanında sıkça karşılaşılan terim, şu anlama gelir. Kanun, yönetmelik ve talimatların ayrı ayrı listelenen hükümlerini tanımlamak için kullanılan bir bölüm sembolüdür.

Fırka mı fıkra mı?

Fıkra, şaka, nükte veya şaka, özlü bir anlatıma sahip nükteli ve mizahi bir kısa hikayedir. Örnekler arasında Nasreddin Hoca fıkraları, Karadeniz fıkraları ve Bektaşi fıkraları bulunur.

Bend ne demek hukuk?

Bir makalenin birden fazla paragrafı varsa, her birine “paragraf” denir. Öte yandan, espriler “cümlelerden” oluşur. Maddenin 1, 2, 3, … veya a, b, c, … gibi bir numarası varsa, bu numaraların her birine “bend” denir.

Kanunda fıkra ne demek?

Madde, makale içinde anlamsal bütünlüğü sağlayan her paragrafın yasal adıdır. Makalenin hükümleri, gerekli olmadıkça gereksiz ayrıntılar olmadan açık, anlaşılır ve formüle edilmelidir. Alt paragraflarda daha aşağıda düzenlenecek hükümler, anlamın bütünlüğünü sağlamak için başka bir makaleye aktarılmalıdır.

Bent tanımı nedir kısaca?

Baraj, bir akarsu yatağında suyun birikmesini sağlayan sağlam, dayanıklı bir yapıdır.

Bent nerede kullanılır?

Su bentleri, taşkın bariyerlerinde, rezervuarlarda, nehirlerde veya su yolu sistemlerinde su akışını kontrol etmek için kullanılan ayarlanabilir kapaklardır.

Bent nasıl bulunur?

Dört mısradan oluşan kıta veya dörtlük dışında, 3 ila 5 veya daha fazla mısradan oluşan kıtalara kıta denir. Beyit ve kıta arasındaki fark, mısra sayısına göre böyle ortaya çıkar.

Madde bend fıkra nasıl yazılır?

(2) Paragraf, cümle veya alt cümleciklerde değişiklik yapılırken satır başından başlanır; paragraf, cümle ve alt paragrafın harfi veya numarası yazılır. Değiştirilen maddeler, cümleler, cümleler, alt cümleler, paragraflar ve cümleler tırnak işareti içinde yazılır. Cümle değişiklikleri ve eklemeleri için satır başı yapılmaz.

Yönerge ve genelge arasındaki fark nedir?

GENELGE: YASA VE YÖNETMELİKLERİN UYGULANMASINA REHBERLİK ETMEK, HERHANGİ BİR SORUNU AÇIKLAMAK VE DİKKAT GÖSTERMEK İÇİN TASARLANMIŞ YÖNETMELİKLERDİR. YÖNERGE: YÖNETMELİKTE BELİRTİLMEYEN SORUNLARI AÇIKLAMAK İÇİN HAZIRLANMIŞ RESMİ BELGEDİR.

Fıkranın diğer adı nedir?

Köşe yazısı veya nükte; Bir yazar veya köşe yazarının herhangi bir konu veya günlük olay hakkında ayrıntıya girmeden görüş ve düşüncelerini dile getirdiği, gazete ve dergilerde yayımlanan kısa fikir yazılarına verilen genel addır.

Bend mi önce gelir fıkra mı?

MADDE 13 – (1) Taslaklar; maddeler, paragraflar, bentler ve alt bentlerden oluşur. (2) Bölümler numarayla, bölümler harflerle, alt bölümler ise numaralarla belirtilir. Cümlelerin düzenlenmesinde Türk alfabesinin bütün harfleri kullanılır. Çerçeve maddelerde paragraflara numara verilmez.

73 fırka ne demek?

Tam da bu bağlamda Makdisi, Kerramiyah gibi düşünen bir grup Mürcie’nin[6] görüşlerinin delili olarak 73 mezhep hadisi kullandığını belirtir. Alıntıladığı rivayet şöyledir: “Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılmıştır. Bunlardan yetmiş ikisi Cennet’e, biri Cehennem’e gidecektir.”

Hukukta fırka ne demek?

Suç işleyen kişi, işlediği suçtan dolayı pişmanlık duyar ve yaptığı suçun sonuçlarını önlemeye çalışır, suç işlerken de pişmanlık duyar.

Madde bend fıkra nasıl yazılır?

(2) Paragraf, cümle veya alt cümleciklerde değişiklik yapılırken satır başından başlanır; paragraf, cümle ve alt paragrafın harfi veya numarası yazılır. Değiştirilen maddeler, cümleler, cümlecikler, alt cümleler, paragraflar ve cümleler tırnak işareti içinde yazılır. Cümle değişiklikleri ve eklemeleri için satır başı yapılmaz.

Fıkra olduğunu nasıl anlarız?

Anekdot makalelerine sütun adı verilir çünkü bunlar belirli gazete sütunlarında yayınlanır. Anekdot türünde dil açık, anlaşılır ve basittir. Fıkrada anlatıcı öznel bir duruş sergiler. Anekdot makalelerinde ifade edilen fikrin kanıtlanması gerekmez.

Fıkranın ilk örnekleri ne zaman?

Tanzimat döneminde ilk gazetelerin yayımlanmasıyla Türk edebiyatında ilk fıkralar yazılmaya başlandı. 20. yüzyıla kadar makale, sohbet ve röportajlarla birlikte anılan fıkra, daha sonra gazetelerde yazı stillerinin çeşitlenmesiyle diğer türlerden farklılaştı.

Bent nedir?

Baraj, bir akarsu yatağında suyun birikmesini sağlayan sağlam, dayanıklı bir yapıdır.

Kaynak: catmedya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir