İçeriğe geç

Sütsüz Kek Tarifi Olur Mu

Süt yoksa kek nasıl yapılır?

Kek karışımından yoğurdu veya sütü çıkarırsak, aslında birkaç alternatif malzemeyle kalırız. Portakal suyu, çay veya su gibi meyve suları eklemek. Aslında en kolay yol su eklemektir. Keklerinize su eklerseniz, keklerinizin daha hafif bir kıvam aldığını fark etmezsiniz.

En güzel kek sütle mi yoğurtla mı?

Basit kekler için, kakao, tarçın, havuç veya diğer aromatik baharatlarla, az şekerli ve güçlü bir kabarma beklenen kekler için süt tercih edilmelidir. Öte yandan, daha yoğun bir kıvama sahip olması amaçlanan ve sos veya şerbet eklenecek keklere yoğurt eklenmelidir.

Yoğurtlu kek tarifi olur mu?

Keklerde süt yerine yoğurt kullanılabilir mi? Yoğurt kullanırsanız, hafif nemli kıvamda, daha yoğun ve lezzetli kekler elde edersiniz.

Sütsüz ıslak kek sosu nasıl yapılır?

Süt içermeyen nemli kek sosu nasıl yapılır? Sıvı kremadan süt içermeyen nemli kek sosu yapabilirsiniz. Sıvı kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın, bitter veya sütlü çikolatayı ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Daha sonra fırından çıkan kekle birleştirebilirsiniz.

Süt yerine su ile kek olur mu?

En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Sütsüz kek kabarır mı?

Sütsüz. Kekin süt ürünleri içermemesi yumuşak olmasını engellemiyor. Bu sefer güzel keklerin gizli malzemesi olan su, yağ ve soda devreye giriyor. Kabartma tozunun etkisini artırmak için limon suyu kullanıyoruz. Kıvamı o kadar hoş ki yiyen herkes hayran kalacak.

Süt yerine ne kullanılabilir?

Öncelikle inek sütünü sevmeyen ve vegan olmayan biri için yoğurt, ayran, peynir, kefir gibi diğer süt ürünleri ilk alternatif olarak önerilebilir.

1 su bardağı yoğurt yerine ne kadar süt?

Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.

Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.

Yoğurt keki Kabartir mi?

Yoğurt kekteki yağla buluştuğunda kekin nemli kıvamını verir. Ayrıca tadının daha az yağlı olmasını sağlar. Sütlü kekle karşılaştırıldığında kullanılan malzemelere bağlı olarak daha az kabarır.

Maden suyu ile kek olur mu?

Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limon suyu keki de yapabilirsiniz.

Yoğurtlu ıslak kek olur mu?

Islak kek (brownie) tarifi nasıl yapılır? Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Şeker tamamen eridikten sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.

Kek için süt yerine yoğurt olur mu?

Bazı süt ikameleri maden suyu, yoğurt, elma sirkesi, portakal suyu ve hindistan cevizi sütüdür. Yoğurt, kekinize nemli bir doku katabilir. Ayrıca, yoğurdun ekşi tadı da kekinizin lezzetini artırabilir.

Puding ile kek olur mu?

Evde kakao yoksa, bunun yerine muhallebi ile kakao keki yapabilirsiniz. Tamamen farklı bir tat katar ve kakao rengini alır. Sizi mutfağa götürüp nemli muhallebi keki tarifini alacağız! 25 Haziran 2020

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.

Süt yerine ne kullanabilirim?

Bitki bazlı süt alternatifleri baklagillerden (soya), tahıllardan (yulaf, pirinç), kuruyemişlerden (badem, hindistan cevizi), tohumlardan (keten, kenevir) veya diğer tahıllardan (kinoa, teff) yapılabilir. Bazı ürünler süte benzer hale getirmek için kalsiyum ve D vitamini ile güçlendirilirken, diğerleri güçlendirilmez.

Tariflerde süt yerine ne kullanılır?

En iyi alternatif Ayran’dır. Yoğurt, su eklenerek Ayran haline getirilir, bu da kıvamı ve yağ-su oranı bakımından süte benzediği için süte iyi bir alternatif olmasını sağlar.

1 su bardağı yoğurt yerine ne kadar süt?

Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.

Kek yaparken süt yerine krema olur mu?

Yumuşak Kabarık Kek Tarifi İçin İpuçları Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Süt yerine kullandığınız krema kekinizin yumuşak bir kıvama sahip olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: cagnak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir