İçeriğe geç

Türk Dizileri Kaç Ülkeye Satıldı

Türk dizileri kaç ülkeye satılıyor?

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Eğlence ve Kültür Hizmetleri Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Türk televizyon dizilerinin her yıl yaklaşık 170 ülkeye ihraç edildiğini belirterek, dizilerin turizmin yanı sıra diğer sektörlerin de gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

Türk dizileri hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Türkiye, Amerika’dan sonra en çok dizi ihraç eden ikinci ülkedir. Türkiye, 146 farklı ülkeye dizi ihraç etmektedir. Türk dizileri Balkanlar, Orta Doğu, Asya, Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde oldukça popülerdir.

Aile dizisi kaç ülkeye satıldı?

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın paylaştığı “Aile” MIPCOM’da satış rekoru kırdı. Dizi 80’den fazla ülkeye satıldı.

Dünyada en çok izlenen diziler hangi ülkede?

Türk dizilerinin dünyadaki dağılımı Amerikan dizilerinin dağılımını geçti. Amerikan sinema ve televizyon endüstrisi daha büyük ölçekte ihracat yapıyor. Ancak dizilerin popülaritesine bakarsak, Türk dizileri şu anda dünyada en çok izlenen dizi.

Yargı kaç ülkeye satıldı?

YARGIÇ DİZİSİ 70 ÜLKEYE SATILDI Sema Ergenekon? Ali Bilgin’in usta senaristi ile yönetmeninin bir araya geldiği “Yargı” dizisinin başarısını hatırlatan Cezmi Baskın, “Çok iyi gidiyor” dedi.

Muhteşem Yüzyıl kaç ülkede gösterildi?

AA muhabirine göre, Türk dizileri Rusya’dan Çin’e, Kore’den Latin Amerika’ya kadar 700 milyondan fazla izleyicinin ilgisini çekiyor. En çok ülkeye ihraç edilen dizi ise “Muhteşem Yüzyıl” oldu. Dizi, 70 farklı ülkede 500 milyondan fazla izleyiciye ulaştı.

Aşkı Memnu hangi ülkelere satıldı?

Diğer ülkelerde gösterildiÜlkeKanal(lar)SonLetonyaLNT30 Ekim 2014İsrailViva Plus2014Ukrayna1+125 Aralık 2015SlovakyaTV Doma20 satır daha

Ömer dizisi hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Ömer (dizi) Hz. Ömer (Arapça: عُمَرْ‎, Farsça: عمر فاروق) Ramazan ayı boyunca MBC1, Katar TV, ATV ve Kanal 7’de ve tüm Arap ülkelerinde yayınlanan tarihi ve dini bir televizyon dizisidir.

Kızıl Goncalar hangi ülkelerde izleniyor?

İlk olarak 2020’nin sonlarında TVN Panama’da prime time’da yayınlanan dizi, daha sonra Meksika’da Imagen Televisión’da “Pecado Original” adıyla yayınlandı. Dizinin başarısı daha sonra Latina Peru ve Telefuturo Paraguay’a ulaştı.

Yabani hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Vahşi – Vahşi, 44 ülkeyi fetheden veya satan bir TV dizisidir.

Kardeşlerim kaç ülkeye satıldı?

ATV Dağıtım tarafından dağıtımı yapılan ve 90’dan fazla ülkede satılan My Brothers serisi, hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyük başarı elde etmeye devam ediyor.

Sıla dizisi hangi ülkelerde yayınlandı?

İlk bölümüyle Şili’de reyting rekorları kıran dizi, Şili, Bolivya, Peru, Porto Riko ve ABD’de İspanyolca yayın yapan MundoMax TV’de yayınlandı.

Türk dizileri dünyada kaçıncı sırada?

The Economist. (2024). Türkiye, televizyon dizisi ihracatında dünya çapında üçüncü sırada yer alıyor. Bağlantı.

Yalı çapkını hangi ülkelerde yayinlanıyor?

Diziyi Afrika kıtasında yayınlama haklarını satın alan şirket, The Kingfisher’ı Tanzanya, Kenya, Uganda, Ruanda, Burundi, Malavi, Gana, Botsvana, Zambiya ve Zimbabve’de gösterecek.

En çok bölümü olan Türk dizisi hangisi?

29 Mart 1993 – 15 Ocak 1999 tarihleri ​​arasında yayınlanan Ferhunde Hanımlar 1.

Türk dizileri dünyada ne kadar izleniyor?

Dünya çapında yaklaşık 700 milyon kişi Türk televizyon dizilerini izliyor. Her iki saatlik bölüm, izleyiciye göre uyarlanan genel bir olay örgüsünü takip ederek bir hafta içinde yazılıyor.

Dizi ihracatı ne kadar?

2008’de sadece 10 milyon dolar olan Türk dizi ihracatı, 2018’de 350 milyon dolara çıktı. İTO raporuna göre bu rakam 2022’de 600 milyon dolara ulaşacak. 15 yılda 60 kat artan dizi ihracatının dinamikleri katlanarak artıyor.

Muhteşem Yüzyıl hangi ülkelere satıldı?

Dizinin uluslararası dağıtımından sorumlu olan Global Agency’nin CEO’su İzzet Pinto, Muhteşem Yüzyıl’ın İtalya’ya satışı hakkında şunları söyledi: “İlk günden beri hayalimiz bu dizinin Batı Avrupa’da yayınlanmasıydı. Sonunda hedefimize ulaştık. Şimdi Fransa, Almanya ve İspanya da onu takip ediyor.

Ezel kaç ülkeye satıldı?

Hafızalarda iz bırakan Ezel’in başarısı Türkiye sınırlarını aştı. 150 ülkeye satılan dizi aynı zamanda Latin Amerika ülkelerine satılan ilk dizi oldu.

Kaynak: genclerhirdavat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir