İçeriğe geç

Cankurtaran Sözlük Anlamı Nedir

Cankurtaranın anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu ise “cankurtaran” yazılışını veriyor. Cankurtaran ne anlama geliyor diye sorulduğunda sözlük anlamı “Havuzda veya sahilde yüzemeyenleri uyaran ve tehlike anında onları kurtaran kişi” olarak özetleniyor.

Cankurtaran ne demek TDK?

LIFEGUARD KELİMESİNİN ANLAMI: Hasta veya yaralıları taşımak için hazırlanmış özel bir araç veya ambulans veya havuzda veya sahilde yüzemeyen kişileri uyaran ve tehlike anında onları kurtaran kişi anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla lifeguard olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı lifeguard şeklinde olmalıdır.

Kastamonu sözlük anlamı nedir?

Kastamonu isminin kökeni konusunda bazı yazarlar; bu kelimenin “gaz” kelimesi ile “Timoni” veya “Tumanna” (gaz diyarı anlamına gelir) kelimesinin birleştirilmesiyle oluştuğunu düşünmüşlerdir ki, bu en makul ihtimaldir. Fonetik olarak da günümüz Kastamonu’suna benzemektedir.

Koptu kelimesinin sözlük anlamı nedir?

herhangi bir zamanda iki parçaya bölünebilir. Tel kopmuştur. Halat kopmuştur.

Cankurtaran başka hangi anlamda kullanılır?

Diğerleri. Can kurtarma botu (araç) – Ambulans, hasta ve yaralıları taşımak için kullanılan bir tür motorlu araçtır. Can kurtaran (kişi) – Deniz, göl ve yüzme havuzu gibi yüzen yerlerde boğulma tehlikesine karşı kurtarma görevi yapan kişi.

Cankurtaran adı ne?

İsminin kaynağı hakkında bir diğer rivayet ise şöyledir: Ni’me’l-Ceyşli Seyyid Hasan Ağa adlı bir askere Bizanslılarla yapılan savaşta gösterdiği kahramanlıktan dolayı “Can Kurtaran” lakabı verilmiş ve bu lakap yaşadığı semte ismini vermiştir.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Cankurtaran kelimesi nasıl yazılır?

6. -an/-en, -r/-ar/-er/-ır/-ir, -maz/-mez ve -mış/-miş ekleriyle oluşturulan kalıplaşmış birleşik sözcükler yan yana yazılır: alaybozan, cankurtaran, çöpçatan, dalgakıran, çapa, gökdelen, yelkenli; akım toplar, revolverler, pasifistler, basınç göstergeleri, kırıcılar, kabadayılar; baştan çıkaramaz, takdir edemez, edemez…

Cankurtaran nasıl olunur?

Can kurtaran olabilmek için; Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan yeterlilik belgesi olan bir yerde kurs görmek, gerekli yeterlilikleri almak, üniversitelerin cankurtaran bölümünden mezun olmak ve spor kulüplerinden kurslara katılmak yeterlidir.

Kastamonu hangi Türk boyu?

Kayıtlara göre 16. yüzyılda Kastamonu Sancağı’nda Avşar (Afşar) isminde 9 yerleşim yeri vardı. Bu yüzyılda Kastamonu Sancağı’ndaki Oğuz boyları arasında yerleşim yeri isimlerinin çoğunun Avşar (Afşar) boyuna ait olması dikkat çekici bir bulgudur.

Kastın neydi moni ne anlama gelir?

Türk askerine kalenin anahtarını verir. Babası Türklerin kaleye girdiğini görünce durumu anlar ve Moni’yi kale kulesinden aşağı atar. Sonra Türklerin, “Senin kastın neydi Moni?” sözleri önce askerler arasında sonra da halk arasında yayılır. Bu söylemin zamanla Kastamonu’ya dönüştüğü rivayet edilir.

Kastamonu kökeni neresi?

Başka bir görüşe göre ise Kastamonu şehri, Gas ve Tumanna kelimelerinin birleşiminden adını almıştır. Gaslar veya daha iyi bilinen adıyla Kaşkalar, Kastamonu’nun ilk yerleşimcileri arasındaydı. Tumanna, o dönemde Kastamonu’da bulunan bir şehrin/bölgenin adıdır. Bu iki kelimenin birleşimi zamanla Kastamonu biçimini almıştır.

Katırtırnak sözlük anlamı nedir?

Köstebek (Spartium junceum), Akdeniz bölgesine özgü baklagiller familyasından (Fabaceae) bir çalı türüdür. Akdeniz bölgesi dışında, kuzeybatı Afrika ve güneybatı Asya’da bulunur. L. Çoğunlukla kuru, kumlu topraklarda ve güneşli yerlerde bulunur.

Kopmak ne demek eski Türkçe?

Uzul- fiilinin asıl anlamı “kesmek, kırmak”tır.

Tramplen ne demek TDK?

Trambolin kelimesi doğru şekilde nasıl yazılır? Cevap: Yüzmede, yüksek bir yerden suya atlamak için kullanılan, bir ucu sabit, diğer ucu esnek olan ve atlayışı yapan sporcuya gerekli hızı kazandırmak için kullanılan bir sıçrama tahtasıdır.

Cankurtaran maaşı ne kadar?

Kullanıcıların iş başvurusunda bulunurken paylaştığı maaş beklentilerine göre cankurtaranlar için ortalama aylık maaş beklentisi 27.600 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaş ise 27.500 TL ile 42’dir.

Cankurtaran belgesi kaç TL?

-Bronz + Gümüş kayıt ücreti 15.000 TL + KDV (%20) (Sertifikalar 2 yıl geçerlidir.) -Bronz kayıt ücreti 8.500 TL + KDV (%20) (Sertifikalar 2 yıl geçerlidir.) -Gümüş kayıt ücreti 8,00 €’dur.

Kimler cankurtaran olabilir?

Can kurtaran olabilmek için; Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan yeterlilik belgesi olan bir yerde kurs görmek, gerekli yeterlilikleri almak, üniversitelerin cankurtaran bölümünden mezun olmak ve spor kulüplerinden kurslara katılmak yeterlidir.

Kadın cankurtaran olur mu?

Plajda görev yapan 7 cankurtaran, teknik ekipmanları ve iyi yüzme becerileriyle göz dolduruyor. Boğulma tatbikatı sırasında cankurtaran, suda çırpınan kadına kısa sürede ulaştı ve bir can simidi yardımıyla ilk kurbanı aynı sürede kıyıya çıkarmayı başardı.

Kaynak: mediasun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir