İçeriğe geç

Plaka Lambası Yanmaması Hafif Kusur Mu

Plaka aydınlatma lambası hafif kusur mu?

Ağır kusur mu, hafif kusur mu? ​​Plaka lambası yanmıyorsa muayene yönetmeliğine göre bu ağır kusurdur.

Park lambası yanmaması ağır kusur mu?

Park ışıklarının yakılmaması araç muayenesi sırasında büyük bir kusur olarak kabul edilir, bu nedenle park ışıklarından herhangi biri yakılmamışsa aracınız muayeneden geçemeyecektir. Muayeneden geçmek için park ışıklarının düzgün çalışması gerekir.

Araçta hafif kusurlar nelerdir?

Araç muayenesinde dikkate alınan ufak kusurlar şunlardır: Daimi fren güçlendiricisi.

Farın yanmaması hafif kusur mu?

Sis farları yolun ve çevredeki nesnelerin iyi bir şekilde görülmesini sağladığından, muayene sırasında yanmaması küçük bir kusur olarak değerlendirilecektir.

Tüvtürk araç ağır kusurlar nelerdir?

Diğer parçalardaki ciddi arızalar: 1. Emniyet kemeri çalışmıyor ve standartlara uymuyor. 2. Yakıt deposu değiştirilirken sürtünme ve ses. 5. Egzoz sistemi standartlara uymuyor. Araç rengi tescile uymuyor.

Araç içi aydınlatma muayeneden geçer mi?

Aracın tüm ön ve arka aydınlatma sistemleri, sinyalleri, iç aydınlatmaları ve geri vites lambaları çalışır durumda ve hasarsız olmalıdır. Gerekli koşulları sağlayan tüm plakalar, yetkili kuruluş tarafından basıldığı tarihten itibaren mükemmel durumdadır.

İç dikiz aynası yok muayeneden geçer mi?

Aracın sol dikiz aynasının olmaması, sileceklerinin olmaması veya arızalı olması, cam yıkama sisteminin su püskürtme sisteminin arızalı olması gibi durumlar ağır kusur olarak değerlendirilir.

Gündüz farı yanmıyorsa muayeneden geçer mi?

Gündüz farı olmayan araçlar testi geçemez. LED farlar da gündüz farı olarak kabul edilir. Ancak LED farlar standartlara uygun olmalı ve araçta orijinal olarak takılı olmalıdır.

Araç muayene tekrarı kaç defa ücretsizdir?

Aracınızın ücretsiz yeniden muayenesi, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda, önceki ücretli muayene tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde ücretsiz olarak yapılabilir. Her ücretli muayene için yeniden muayene hakkınız vardır.

Tüvtürk hafif kusurlar nelerdir 2024?

Tekrarlanan muayene sırasında, cam filmi “Pencere: sonradan boyanmış” ve “Pencere: film yapıştırılmış” kusur metniyle “küçük kusur” olarak değerlendirilir. Küçük kusurlu araçların muayeneleri, başka ciddi kusurlar olmadığı takdirde onaylanır.

Araç muayenesinden neler geçmez?

Araç muayene sürecine neler dahil değildir? Fren sistemi kontrolü, direksiyon, direksiyon sistemlerinin kontrolü, reflektörler, aydınlatma sistemi, jant ve lastiklerin kontrolü, şasi bağlantıları..

Cam açılmaması ağır kusur mu?

Yahya Kocabaş Merhaba, ön camda çatlak veya taş izi varsa bu küçük kusur olarak kabul edilir, ancak çatlak görüş alanınızdaysa bu büyük kusur olarak kabul edilir.

Plaka lambası hafif kusur mu?

Plaka lambası olmayan bir araç muayeneden geçer mi? Plaka lambası tam olarak yanmayan bir araç muayeneden geçemez. Az yanan bir lamba muayene sırasında küçük bir kusur olarak kabul edilebilir. Plaka lambası beyaz veya sarıdan farklı bir renkteyse bu da büyük bir kusur olarak kabul edilir ve bu nedenle muayeneden geçemezsiniz.

Arka sis lambası hafif kusur mu?

TÜVTÜRK araç muayenesinde sis farının ciddi kusur olarak bırakıldığı görüldü.

Stop lambası yanmıyor muayeneden geçer mi?

Muayene sırasında dikkat edilen hususlardan biri de aracın stop lambalarıdır. Fren lambası camının kırık olmaması ve lambaların açık olması gerekmektedir.

Plaka led ampul muayeneden geçer mi?

Plaka lambası tam olarak yanmayan bir araç muayeneden geçemez. Az yanan bir lamba muayene sırasında küçük bir kusur olarak değerlendirilebilir. Plaka lambası beyaz veya sarıdan farklı bir renkteyse bu da büyük bir kusur olarak değerlendirilir ve bu nedenle muayeneden geçemezsiniz.

Plaka lambası arızası nedir?

Plaka lambasının çalışmamasının birçok nedeni olabilir ve bu sorunu çözmek için birkaç basit adım izlenebilir. Arızanın nedenleri: Ampul son kullanma tarihi: En yaygın neden ampul son kullanma tarihidir. Ampuller kullanım ömürleri boyunca kademeli olarak güç kaybeder ve sonunda çalışmayı bırakır.

Sinyal lambası hafif kusur mu?

Genellikle eski araç modelleri ciddi kusurları varsa test merkezlerinde tekrar teste tabi tutulur. Yaygın ciddi kusurlar: Yanlış sinyal lambası renkleri: Arabalardaki sinyal lambaları turuncu olmalıdır. Sinyal lambaları zamanla turuncu filtrelerini kaybedebilir.

Plaka vida olursa muayeneden geçer mi?

Plakanın yanında vida delikleri veya şekilsiz harfler veya sayılar bulunan plakalar uygulamanın kontrolü geçmesine izin vermez. Bunun nedeni sahte plakaların kullanımını önlemek ve plaka basım sürecini resmileştirmektir.

Kaynak: ozdemirsogutma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir