İçeriğe geç

Çekme Belgeli Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?

Araç muayene ücreti; Çekme belgesi olan motorlu taşıtlar, çekme belgesi olan traktörler vb. araçlar için 927 TL, çekme belgesi olan binek otomobiller, çekme belgesi olan minibüsler vb. araçlar için 1.821 TL, çekme belgesi olan otobüsler, çekme belgesi olan kamyonlar vb. araçlar için 2.432 TL yani ortalama 3.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.

Çekme belgeli araç alım satım nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışı yalnızca noter aracılığıyla gerçekleşir. Araç sahibi doğrudan noterle iletişime geçmeli ve satış sürecini başlatmalıdır. Bu süreç genellikle birkaç saat içinde tamamlanır.

Çekme belgeli araç alınca ne olur?

Çekme belgesi olan araçların yasal olarak yolda sürülmesine izin verilmez. Çekme belgesi olan bir araç trafiğe yakalanırsa, plaka sahibine para cezası verilir. Çekme belgesi olan bir araç trafiğe yakalanırsa, bu durum sürücü belgesi sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2024?

Aracı muayene için çekme belgesi ile sunabilmeniz için öncelikle muayene randevusu ayarlamanız gerekmektedir. Daha sonra trafik ruhsat ofisine başvurmalı ve Ek 33/A belgesini talep etmelisiniz. Belgeyi aldıktan sonra aracın ehliyeti 7 gün geçerlidir. Araç yol değerliliği için tescil edildikten sonra genel muayeneye götürülebilir.

Çekme belgesi ne kadar tutar 2024?

Çekme belgeli araçların hizmete alınmasının maliyetleri hakkında bilgileri sizin için derledik. Çekme belgeli bir aracı yola kaydettirmek için farklı ücretler vardır. Araç sahipleri öncelikle trafik sigortası primlerini ödemelidir. İlgili ödeme tutarı 6.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir.

Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?

Çekme belgem varsa araç muayenesi için masraf ödeyecek miyim? Çekme belgeli araçlar için vergi veya ceza borcu bulunmamakla birlikte, çekme belgesi düzenlenmeden önce araç muayene edilmediği için geçmişe ait muayene borcu olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Çekme belgeli araç satın aldım ne yapmalıyım?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.

Çekme belgeli aracın sigorta borcu olur mu?

Çekme belgesi bulunan araç, trafiğe çıkmadığı için her araç sahibinin ödemek zorunda olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Zorunlu Trafik Sigortasından muaftır.

Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?

TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için buraya tıklayın. Web sitesinin yanı sıra, haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı araç randevu telefon numarasından da randevu alabilirsiniz.

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekme belgeli araç muayene ücretinde yapılan artışla traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 1.821,60 TL oldu. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.

Çekme belgeli araç noter satışı olur mu?

Bu süreçte çekme belgesi olan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmez. Ancak çekme belgesi olan araçların alım satımı noter aracılığıyla mümkündür.

Çekme belgeli aracın eski plakası değişir mi?

Evet, çekme belgesi olan bir aracın plakası değiştirilebilir. Araç hizmetten çıkarıldığında, plakalar araca geri verilir. Ancak araç tekrar yola çıktığında, yeni plakalar edinilmesi gerekir.

Çekme belgesi kaldırma kaç TL?

Çekme belgesi düzenlemeden önce notere araçta herhangi bir haciz, yaptırım vb. olup olmadığını bildirmeniz gerekmektedir. Bu gibi durumların olmaması da dikkate alınmalıdır. 2023 yılından itibaren noterde başvurulacak araç çekme belgesinin maliyeti yaklaşık 125 TL olacaktır.

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için ne yapmak gerekiyor?

Noterde aracınızı yola çıkarmak istediğinizi beyan etmeli ve belgeleri teslim etmelisiniz. Ayrıca aracı yeniden tescil ettirmek için cari yıl için çekme belgesi görevi gören araç tescil ücretini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.

Çekme belgeli aracın muayene borcu nereden öğrenilir?

Teknik inceleme iznini, sorumlu vergi dairesinden veya çevrimiçi bilgi alınabilen vergi dairesi veya ofislerinden alabilirsiniz. Ayrıca istasyonlarımızda Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan sorgu ekranları aracılığıyla vergi borçlarına ilişkin bilgi alabilirsiniz.

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekme belgeli araç muayene ücretinde yapılan artışla traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 1.821,60 TL oldu. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.

Çekme belge yapmak için ne gerekli?

Karayolları Trafik Tescil ve Muayene Merkezlerinden temin edebileceğiniz çekme belgesi için aşağıdaki belgeler gerekmektedir: 2 adet araç trafik tescil ve başvuru formu, çekme belgesi başvuru dilekçesi, vergi muafiyetini gösterir belge, araç tescil belgesi, araç sahibinin kimlik belgesi.

Çekme belgeli kaç para?

Çekme belgesi ücreti ne kadar? İptal ihbar ücreti 2024 yılı için 265,90 TL’dir.

Çekme belgeli araç muayeneye nasıl giderilir?

Ve trafiğe çıkmak yasaktır. Aracınızı çekme belgesi ve yol ruhsatı ile muayeneye götürebilmeniz için muayeneden sonra trafik ruhsat ofisine bildirmeniz ve Ek 33/A’yı teslim etmeniz gerekmektedir. Bu belge ile aracınız 7 gün boyunca trafiğe elverişli hale gelir ve bu süre içerisinde genel muayeneye götürülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kozmetikstore.com.tr