İçeriğe geç

Uçsuz Bucaksız Bir Ikileme Mi

Uçsuz bucaksız yakın anlamlı mı?

Benzer anlam taşıyan kelimelerle birlikte kullanılabilir. Gürültülü, sonsuz, beyaz, dağınık… Cümle örneği: It was a huge desert.

Köşe bucak ne tür ikileme?

“NOOK AND CUT” KELİMESİNİN ANLAMI Köşeler ve kenarlar yan yana iki kez yazılırken sıklıkla bir hata yapılır. Ayrı ayrı yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla corner olarak yazılır. Doğru kullanımı corners şeklinde olmalıdır.

Bir bir ikileme mi?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Gürültü patırtı ikileme mi?

Bu gruptaki indirgemeler çoğunlukla ses benzetmesi (onomatopoeic) sözcüklerden oluşturulmuş yapılardır. balır-bulur “rastgele, tesadüfi”; kulurtmalırt “gürültü, takırtı.” tabrtobur “tapir tapir” (yağmur sesi); tomık-samık “küçük”.

Uçsuz bucaksız ikileme olur mu?

Metinde (C3), “büyük” kelimesinin iki kez kullanılması “sonunun görülemeyeceği kadar büyük” veya “çok fazla” anlamına gelir ve ifadede bir abartı olarak hizmet eder. Bu nedenle, biçimsel, anlamsal, kullanımsal ve işlevsel eşdeğerlikten söz edilebilir.

Uçsuz bucaksız nasıl yazılır TDK?

Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta sıkça kullanılan “huge” kelimesi uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak kullanılıyor. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, farklı anlamları olan “immense” kelimesi Türkçe’de tek başına veya farklı ifadelerle birlikte kullanılabiliyor.

İkileme örnekleri nelerdir?

Oluşum Biçimleri İkileme Örnekleri Oluşum BiçimiGiyim, akıllı, yüksek sesEş anlamlı sözcüklerin kullanımıÇarpık, belirsiz, küçük, her türlü cemaatBir anlamsız sözcüğü ve diğer anlamsız sözcüğü kullanmaÇöp yiyecek, önemsiz, çöp, mırıldanmaİki anlamsız sözcüğü kullanma5 satır daha

Yerli yersiz ikileme mi?

Sadece ilk kelimeden +lI, +lU eki alan ikileme sayısı 4’tür: gönüllü, gönülsüz; Sıralı, sırasız; Zamansız ve zamansız; Yersiz. Deyimlerdeki 4 ikilemenin her iki kelimesi de şu eki taşır: Barış ve düzen; Gül gibi; Harem olmak ve selamlaşmak; Bana sağlık.

Çoluk çocuk ikileme mi?

İkileme, ‘çocuk sahibi olmak, çocuk sahibi olmak’ anlamına gelmektedir. Yüce, ikilemede geçen sözcüklerin Türkçe sözlükte yavru ‘sperm, nesil’ ve meme ‘göğüs çukuru, bağırsak, gerdan’ anlamlarıyla geçtiğini belirtmiş ve ikileme sözcüklerini incelemiştir (1998: 422).

Akça pakça ikileme mi?

Türkçede “müstehcen”, “akça pakça”, “apar topar” ikilemelerinin sözcük dizilimleri arasında fonetik bir benzerlik bulunurken, “ışişik”, “sille tokadı”, “sevgi ve okşama”, “kör topallık” ikilemeleri arasında da anlamsal bir ilişki bulunmaktadır.

Yorgun argın ikileme midir?

“Perişan”, “parçalanmış”, “tatsız”, “tuzsuz”, “yalvarıyor”, “yaz” ve “yorgun” gibi çarpımlar genellikle iki bağımsız kelimeden oluşur.

Acı tatlı ikileme mi?

İslami dönem Türk edebiyatının ilk ürünlerini sayan Karahanlı Türkçesi metinlerinde, sözdizimsel bir unsur olarak önemli bir ikileme bulmak mümkündür: Kutadgu Bilig’de: acıġ sücig ‘acı-tatlı’, adaş koldaş ‘kardeş, dost, eş-dost’, bilge bügü ‘alim, bilge, akıllı’, lebenstirig ‘diri’, çav kün ‘şan, şöhret, …”

Masmavi bir ikileme mi?

İkilemeler üzerine ilk sözlük 2007 yılında oluşturulmuştur; Türkçe İkilemeler Sözlüğü (AKYALÇIN, 2007:14) adlı çalışmada sözcükler m, p, r, s ve l, a, e harfleriyle oluşturulmuştur (gür, kırmızı, temiz, koyu mavi, tamamen çıplak, yapayalnız…)

Gidip gelmek ikileme mi?

Ortaya çıkan ikilemler: ileri geri gitmek, vb. Madik, vb. Lemmalar: az ya da çok, daha erken ya da daha geç, akşam, sabah, vb.

Peş peşe ikileme mi pekiştirme mi?

verilmeyen diğer ikileme sözcükleri (tembelce, kolayca, ağır ağır, parça parça, birbiri ardına, utangaçça, hızla, hemen, kendiliğinden, canlı bir şekilde, ansızın, hayır hayır, burun buruna, renkli, derin, kapsamlı, doğrudan, yüz yüze, düşünceli bir şekilde, hayranlıkla, tamarisk…

Yakın anlamlı kelime ne demek?

Yakın anlam, bir kelimenin anlamının başka bir kelimeyle benzer veya ilişkili olduğu durumlarda kullanılan bir terimdir. Bu terimler aynı veya benzer bir anlamı ifade etmek için kullanılır.

Doğru kelimesinin yakın anlamı nedir?

Truth kelimesinin eş anlamlıları honest, real, truth’dur. Bu kelimeler correct kelimesinin en sık kullanılan eş anlamlılarıdır.

Bata çıka yakın anlamlı mı?

Anonim sözcüklerden oluşan indirgemeler: » ileri geri, az ya da çok, er ya da geç, yavaş yavaş, büyük ve küçük…

Korkak yakın anlam nedir?

Bu kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Korkak kelimesinin dört farklı eşanlamlısı vardır. Korkak kelimesinin eşanlamlıları “low, cowardly, cowardly, baseless”dir.

Kaynak: ADateMizlik.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir