İçeriğe geç

Farika Ne Demem

Farika’nın anlamı nedir?

(ﻓﺎﺭﻗﻪ) i. (Ar. fāriḳ, “ayırmak”tan, fāriḳa) Bir şeyi ayırt etmeye yarayan özellik, ayırt edici işaret: Yani bu dönemlerin her birinin kendine özgü farklılıkları var…

Alâmet-i fârika ne demek?

(Ticari Marka) Sözlük anlamı ayırt edici işarettir. Bunlar, ticari bir ürünün belirli bir işletmede üretildiğini, hazırlandığını veya satışa sunulduğunu göstermek için üzerine yerleştirilen ayırt edici işaretler, etiketler ve yazılardır. Bu işaretler ve yazılar, söz konusu malları taklitlerinden ayırt etmeye yarar.

Alameti farika ne demek TDK?

Vikipedi’den: Alametifarika (™ veya ®) ticari hukuktan bir terimdir ve ticari bir malı diğer benzer mallardan ayıran bir işaret veya özellik anlamına gelir. “Tescilli marka”, “marka” veya “amblem” gibi terimler de bu anlamda kullanılabilir.

Farika hangi dilde?

Alâmet-i Fârika; Arapça alâmet (işaret, alâmet, işaret) ve farik (ayırt edici işaret) kelimelerinin birleşiminden oluşan bir Osmanlı isim tamlaması ve Türkçe bir bileşiktir. Arapçada tam karşılığı yoktur ve Arapçada “ayırt edici (farklılaştırıcı) işaret” anlamına gelen alâmetun mumeyyizetun şeklinde yazılır.

Farika porselen nerede üretiliyor?

Menderes Cad. No:247, Tavşanlı, Kütahya, Türkiye 43300.

Firuz ismi ne anlama gelir?

Firuz ismi Farsça kökenli bir isimdir. “Pîrûz” kelimesi Farsçada “muzaffer, galip” anlamına gelir. Ayrıca turkuazla da ilişkilendirilir. Bu değerli taşın şans ve başarı getirdiği düşünülür.

Alameti farika ne demek hukuk?

1- İşaretler, ekonomik işletmecilerin işletmelerinin ürettiği malları benzerlerinden ayıran işaretlerdir.

Alametifarika kimin?

Alametifarika Reklam Ajansı Kurucusu SERDAR ERENER, 1 Mart 2016 Salı günü Reklam Pazarlama Zirvesi’16’da “Bilimle Süzülmüş Bal” oturumunda olacak!

Beynelmilel nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “uluslararası” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “uluslararası” anlamına gelmektedir.

Mütemmim ne demek TDK?

Anlamı: “Mükemmel”, yani tamamlanmış, tamamlanmış veya mükemmel. Bu kelime bir şeyin veya bir işin tamamen yapıldığını veya tamamlandığını ifade etmek için kullanılır. Örnek cümle: Proje mükemmel bir şekilde tamamlandı ve başarıyla gerçekleştirildi.

Feyzi ne demek TDK?

Feyiz kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Fayz” kelimesinden türemiştir ve “bolluk, ilham, manevi kazanç” anlamına gelir.

Farah hangi dilde isim?

Arapça. Farah (Arapça: فَرَح‎, faraḥ) Arapça bir kadın ismidir ve bazen de Arapça’da “mutluluk, neşe, zevk, neşeli, neşelilik, neşe, zevk, coşku” anlamına gelen bir erkek ismidir. Farah (Arapça: فَرَح‎, faraḥ) Arapça bir kadın ismidir ve bazen de Arapça’da “mutluluk, neşe, zevk, neşeli, neşelilik, neşe, zevk, coşku” anlamına gelen bir erkek ismidir.

Farika ismi ne demektir?

Benzersiz, Tek. Farika en çok kullanılan 15364. isimdir.

Fukara hangi dilden?

Fukara, Arapça arm (fakir) kelimesinin çoğuludur.

Fayka ne demek?

Manevi yönden üstün, yüce, ulu.

Fara isminin anlamı nedir?

Arapça kökenli bir isim olan Farah, neşe, mutluluk ve anlayışlı kişi anlamına gelir. Aynı ismin bir diğer yazılışı Farrah’tır. Farah, İran’da doğup büyüdü ve bir trajediden sonra İran’dan kaçıp İstanbul’a gelmek zorunda kaldı. Hayatını her zaman mücadele ederek geçirmek zorunda kalmış biri.

Fâtiha isminin anlamı nedir?

Mekke döneminde nazil olmuş ve nüzul sırasına göre 5. suredir. Kur’an-ı Kerim’in ilk suresi olduğu için ismini “başlangıç, açılış” anlamına gelen “fatiha” kelimesinden almıştır. Anlamından dolayı Fatiha-ı Şerife olarak da anılır.

Ferayenin anlamı nedir?

Feraye ismi; ilim, hikmet, bilgi, ay ışığı, ayın parlaklığı anlamına gelir.

Kaynak: encira.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir