İçeriğe geç

Türkiyede 1 Sırada Hangi Isim Var

Türkiye’de 1. sıradaki isim nedir?

Bu yıl erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep birinci oldu. Geçtiğimiz yıl Zeynep ismi 8.870 bebeğe verildi. Ayrıca 6.000 854 bebeğe Defne ismi, 6.000 833 bebeğe ise Asel ismi verildi.

Türkiye’nin en popüler ismi nedir?

Türkiye’de kadınlar arasında en çok kullanılan isim 2,6 milyon kişiyle Fatma oldu. Tabloyu görmek için tıklayın. Türkiye genelinde erkekler arasında en çok kullanılan isim 2,7 milyon kişiyle Mehmet oldu.

Türkiye’de en yaygın isim nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Türkiye’de en çok kullanılan isimler kadınlar için Fatma, erkekler için ise Mehmet. 2021’de doğan bebekler için en çok kullanılan isimler ise Zeynep ve Yusuf oldu.

Türkiye’de en çok ismi olan kimdir?

2021 istatistiklerinde bebeklerde en çok erkek ismi Yusuf, kız ismi ise Zeynep oldu. 2021 yılında 1 milyon 47.000 975 bebek dünyaya geldi.

En popüler kız ismi nedir?

Tüm zamanların en popüler isimlerinden biri olan “Zeynep” 2011-2017 döneminde zirvedeki yerini korurken, “Elif” ikinci sırada yer aldı. Yıldan yıla değişmekle birlikte bu dönemde en popüler kız isimleri “Ecrin, Hiranur, Nisanur, Defne, Yağmur, Miray, Ebrar, Zehra ve Azra” oldu.

En popüler erkek ismi ne?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) istatistiklerine göre, Türkiye’de son zamanlarda doğan erkek bebekler için en popüler isimler Yusuf, Eymen ve Miraç isimleridir. Bu isimlere ek olarak, Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Miran, Hamza ve Emir erkek çocukları için en popüler trend isimler arasındadır.

Dünyadaki en popüler isim nedir?

Mohammed, Mohammed veya Mohammad gibi farklı yazım biçimleri olmasına rağmen dünyadaki en popüler isim olarak kabul edilir. İlk sıradaki yerini koruyan Mohammed ismini, Noah takip etti.

En çok isim hangisi?

Türkiye genelinde erkeklerde ise 2 milyon 737 bin 31 ile “Mehmet” ilk sırada yer alırken, 2 milyon 68 bin 92 ile “Mustafa” ikinci, 1 milyon 724 bin 223 ile “Ahmet” üçüncü oldu. Kadınlarda ise 2 milyon 678 bin 292 sayıyla “Fatma” ilk sırada yer aldı.

Elif ismi Türkiyede kaçıncı sırada?

➕ Elif ismi Türkiye’de en çok kullanılan 20. isimdir.

En nadir kız ismi nedir?

Daha az tercih edilen nadir kız isimlerinden bazıları şunlardır: Ayende, Aygen, Belur, Canel, Çilay, Dildar, İzem, Erna, Hera, Kayra, Lema, Leyal, Mehir, Özün, Peyda, Selis, Saye, Vira. Bu isimler bazılarına hoş gelse de yaygın olmadıkları için bazılarına garip gelebilir.

Türkiye’de sadece 3 kişide olan isim nedir?

ZEMHERİ İSMİ SADECE 3 KİŞİDE VAR. “Kışın en sert zamanı, karanlık kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi sadece erkeklere veriliyor. Nadiren de olsa mevsimsel isimler kullanılıyor.

Dinimizde göbek adı nedir?

Bebeklere Peygamberlerin, Ehl-i Beyt’in ve aile büyüklerinin isimleri verilir. Bir bebeğe ailenin büyüklerinden birinin ismini vermenin amacı “ismin devamını sağlamak” ve “bitmesini veya yok olmasını önlemek”tir. Doğumda bebeğe bir isim verilir ve göbek bağı aynı anda kesilir. Buna “ikinci isim” denir.

Türkiye’de 1. sırada hangi kız ismi var?

Bu yıl en çok tercih edilen erkek ismi Alparslan olurken, en çok tercih edilen kız ismi ise Zeynep oldu. En çok tercih edilen isimlere bakacak olursak, küçük erkek çocuklarının 8.000’ine (366) Alparslan, 6.000’ine (303) Yusuf, 5.000’ine (72) ise Miraç ismi verildi.

Türkiye’de 2. sırada hangi isim var?

Geçtiğimiz yıl en çok hangi isimler tercih edildi? 2020’de doğan 1 milyon 91 bin 143 bebekten 7 bin 540’ı erkek, 6 bin 236’sı Miraç, 6 bin 222’si Eymen; kız bebeklerden 11 bin 179’u Zeynep, 7 bin 316’sı Elif ve 6 bin 335’i Defne ismiyle anıldı.

Türkiye’nin en büyük ismi nedir?

Denizli’de yaşayan 38 yaşındaki Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları ve kızı Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları, Türkiye’nin en uzun isimlerine sahip.

En sevilen isim nedir?

En çok tercih edilen isimlere bakacak olursak, erkek çocukların 8.957’sine Alparslan, 5.538’ine Yusuf, 5.000.361’ine ise Göktuğ ismi verildi. Bu isimleri sırasıyla Ömer Asaf, Miraç, Ömer, Kerem, Eymen ve Metehan takip etti. En çok tercih edilen kız isimleri arasında ise Asel ilk sıraya yerleşti.

Türkiye’de sadece 3 kişide olan isim nedir?

ZEMHERİ İSMİ SADECE 3 KİŞİDE VAR. “Kışın en sert zamanı, karanlık kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi sadece erkeklere veriliyor. Nadiren de olsa mevsimsel isimler kullanılıyor.

Elif ismi Türkiye’de kaçıncı sırada?

➕ Elif ismi Türkiye’de en çok kullanılan 20. isimdir.

Birinci isim nedir?

İkili adlandırmada ilk sözcük cins adı, ikinci sözcük tür adıdır (epiteth).

Kaynak: laha.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir