İçeriğe geç

Ergenekon Davası Savcısı Kimdir

Ergenekon davasını kim yaptı?

Ana dava. Ergenekon ana davası, Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından hazırlanan iddianamenin kabulüyle 25 Temmuz 2008’de açıldı. İlk duruşması 20 Ekim 2008’de Silivri Cezaevi’nin duruşma salonunda gerçekleşti.

Ergenekon davasından kaç kişi yargilanıyor?

Ana davaErgenekon-Ana davaMahkemeİstanbul 4. Ağır Ceza MahkemesiDavacıKamu adına İstanbul Cumhuriyet BaşsavcılığıSanıkToplam 274 sanık3 satır daha

Ergenekon sanıkları kimlerdir?

1. Ergenekon davası

Zekeriya öz olayı nedir?

Dava, 2010/11 sezonunda bazı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında şike ve teşvik primi yapıldığı iddiasıyla başlatıldı. 3 Temmuz 2011’de gerçekleştirilen operasyonla kamuoyunun gündemine gelen bu önemli dava, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatıldı.

Ergenekon balyoz olayı nedir?

Balyoz veya Balyoz Harekât Planı, 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu Karargâhı’nda düzenlenen planlama seminerinde, Çetin Doğan önderliğinde Türk hükümetini devirmek amacıyla hazırlandığı iddia edilen askeri darbe planıdır. Yapılan yargılamalar sonucunda darbe planlarının gerçeklikle uyuşmadığı ortaya çıkmıştır.

Ergenekon ismi nereden geldi?

Rus tarihçi Gumilev’in tanımına göre, dik yamaç anlamına gelir. Ergenekon’un gerçekte nerede bulunduğu konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmış olsa da bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Antik eserlerdeki tasvirlere göre Ergenekon’un Altay Dağları’ndaki Belukha Dağı’nda bulunduğu belirtilmektedir.

Ergenekon savcısı kimdir?

12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekondu mahallesinde 27 adet el bombasının bulunmasıyla başlayan Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan biri. HSYK, mahkeme kararıyla Ergenekon davasına bakan Özel Savcı Zekeriya Öz’ü İstanbul Başsavcı Vekili olarak atadı ve kendisine özel yetkiler tanıdı.

İlker Başbuğ ne kadar ceza aldı?

Bu nedenle, burada huzurunuzda bulunan büyük Türk milletine en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. 5 Ağustos 2013’te İstanbul’daki 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında “darbeye teşebbüs etmek” ve “terör örgütüne liderlik etmek” suçlarından müebbet hapse mahkûm edildi.

Hilal Ergenekon neden kovuldu?

İbrahim Güneş’in ev sahipliğinde sunulan ‘Kahvaltı Haberleri’ programında yaptıkları esprili maaş diyaloğunun ardından 10 Mayıs 2013’te kanal yönetimi tarafından işten atıldılar.

17-25 olayı nedir?

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu veya 2013 Türkiye yolsuzluk skandalı, 2013-2014 yılları arasında yürütülen ve aralarında dört bakanın da bulunduğu bazı kamu kurum ve kuruluşları ile yetkililerin görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlamasıyla yargılandığı soruşturmalardır.

Hz Zekeriya olayı nedir?

Hz. Zekeriya, Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem’in odasına giren tek kişi olduğundan, Hz. Zekeriya ve Hz. Meryem’i zina ile iftira ettiler. Hz. Zekeriya’yı şehit olarak öldürdüler. Bir rivayete göre Hz. Zekeriya öldürüldüğünde 100 yaşındaydı.

Kaynak: changhong.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir