İçeriğe geç

Robot Sophia Düşünebiliyor Mu

Yapay zeka düşünebilir mi?

Düşünebilir, yorumlayabilir, değerlendirebilir, tahmin edebilir, karar verebilir ve sonuçlar üretebilir. Yapay zeka temelde canlı bir varlık değildir. Bir insan farklı nesneleri tanıyıp öğrenebildiği gibi, yapay zeka da aynı şekilde öğrenebilir. Yapay zekaya bir nesne gösterirsiniz ve ne olduğunu tanımlarsınız.

Sophia robot neler yapabilir?

Sophia’nın en dikkat çekici ve insani özelliği konuşabilmesidir. Sophia doğal dil işleme tekniklerini kullanır; herhangi bir dili anlayabilir ve konuşabilir ve insanlarla kolayca iletişim kurabilir. Bu, en temel insan ihtiyacı olan iletişimi Sophia için mümkün ve kolay hale getirir.

Robot Sophia neden kapatıldı?

“En insan robot” olarak tanımlanan Sophia, üç günlük bir ziyaret için Etiyopya’ya giderken Frankfurt Havaalanı’nda bazı parçalarının kaybolması nedeniyle Başbakan Abiy Ahmed ile yemeğe katılamadı. Sophia’nın Ulusal Müze’de vermesi planlanan konferans da iptal edildi.

Robot Sophia hangi ülkenin vatandaşı?

Örneğin, insan görünümlü robotların, yalnızca bir insanın yapabileceğini düşündüğümüz yüz yüze etkileşimler gerektiren görevleri üstlenmesi muhtemeldir. Bu amaçla tasarlanmış bir robot olan Sophia’ya Suudi Arabistan’da vatandaşlık verilmiştir.

Yapay zeka yalan söyleyebilir mi?

Bir yapay zeka sistemi, rakipleri yanıltmayı içeren oyunlar oynamak için tasarlanabilir veya bir düşmana karşı yanlış bilgi yaymak için savaşta kullanılabilir veya şarlatanlar tarafından kar amacıyla yanlış bilgi yaymak için kullanılabilir. Bu kesinlikle yapay zeka sisteminin yalan söylemesini de içerir.28 Kas 2023Bir yapay zeka sistemi, rakipleri yanıltmayı içeren oyunlar oynamak için tasarlanabilir veya bir düşmana karşı yanlış bilgi yaymak için savaşta kullanılabilir veya şarlatanlar tarafından kar amacıyla yanlış bilgi yaymak için kullanılabilir. Bu kesinlikle yapay zeka sisteminin yalan söylemesini de içerir.

Yapay zekanın bilinci olabilir mi?

Tıpkı bir kısa mesaj ve bir sesli mesajın aynı bilgiyi iletebilmesi gibi, hem insan beyni hem de gelişmiş yapay zeka bilinçli olabilir. Bilincin gelişmiş hesaplamayla el ele gidip gitmediği iki nedenden ötürü açık bir sorudur. Birincisi, süper zeki bir yapay zeka bilinci tamamen atlayabilir.

Sophia robot kaç TL?

Atmaca’nın paylaştığı belgede, Sophia robotu için 2 milyon 647 bin 744 TL ödendiği ortaya çıktı. Atmaca’nın ödediği bedele tepki gösteren Atmaca, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘yapay zeka’dan bahsetmeye devam ediyor.” dedi.

Sophia yapay zeka’yı kim yaptı?

Sophia, Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından 2016 yılında geliştirilen dişi sosyal insansı robottur. Sophia, 14 Şubat 2016’da aktive edildi ve ilk kez Mart 2016 ortalarında ABD, Teksas, Austin’deki South by Southwest’te (SXSW) halka açık bir şekilde göründü. Sophia, Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından 2016 yılında geliştirilen dişi robottur. Sosyal bir insansı robottur. Sophia, 14 Şubat 2016’da aktive edildi ve ilk kez Mart 2016 ortalarında ABD, Teksas, Austin’deki South by Southwest’te (SXSW) halka açık bir şekilde göründü.

robot Sophia’yı kim konuşturuyor?

Oğuzhan Uğur’un sunuculuğunu yaptığı programa insansı robot Sophia katıldı. İkilinin diyalogları sosyal medyada da yankı buldu. Güç ve zeka ile ilgili sorulara verdiği cevaplarla herkesi hayrete düşüren Sophia, en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Robot Sophia Türkiye’ye geldi mi?

Belek’teki Digiverse Universe Experience Performans Merkezi’ne getirilen Robot Sophia, çeşitli programlarda yer aldı. İnsansı robot Sophia, ilk olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Robot Sophia neden kadın?

Resim ve heykel sanatçısı olarak geliştirdiği Ai-Da adlı robot projesine liderlik eden ve zirvede konuşma yapan Lisa Zevi, sanat ve teknolojide kadın seslerinin yeterince temsil edilmediğini, bu nedenle robotun kadın olmasını tercih ettiklerini söylüyor.

Robot Sophia ne dedi?

Oğuzhan Uğur, programına katılan robot Sophia’nın üç modu olduğunu söyledi. Uğur, Twitter algoritmasını takip ettiğini ve buna göre tepki verdiğini anlattı: “‘Bir ülkeye gittiğinde, onun siyasi işlerine karışma canım’ diyerek kilitlediler.”

Robot Sofia nerede yaşıyor?

Sophia robotu Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından üretildi, dolayısıyla Hong Kong Sophia’nın üretim üssü olarak adlandırılabilir. Hanson Robotics, Hong Kong’da faaliyet gösteren bir yapay zeka ve robotik şirketidir.

Robot tarafından öldürülen ilk insan ne zaman öldü?

Robert Nicholas Williams (2 Mayıs 1953 – 25 Ocak 1979), bir robot tarafından öldürülen ilk insan olan Amerikalı fabrika işçisiydi. Williams, Ford Motor Company’nin Michigan Döküm Merkezi’nde çalışırken bir robotik transfer aracının kolu tarafından vurularak öldürüldü. Robert Nicholas Williams (2 Mayıs 1953 – 25 Ocak 1979), bir robot tarafından öldürülen ilk insan olan Amerikalı fabrika işçisiydi. Williams, Ford Motor Company’nin Michigan Döküm Merkezi’nde çalışırken bir robotik transfer aracının kolu tarafından vurularak öldürüldü.

İlk insansı robotu kim yaptı?

(Yapay sinir ağları, 1950’li yıllarda Harvard Üniversitesi’nde öğrenci olan Marvin Minsky ve Dean Edmonds tarafından keşfedildi.)

Yapay zeka insan zekasını geçer mi?

İnsan zekası mı yapay zeka mı? Bu konuda düzenlenen konferansta uzmanlar yapay zekanın insan zekasını geçemeyeceğini belirtti. Bilim insanları özellikle sağlık alanında birçok disiplinde köklü değişimler yaşandığını vurgulayarak yapay zekanın rakip değil yardımcı olduğunu söyledi.

Yapay zeka tehlikeli olabilir mi?

Yapay zeka kendi başına tehlikeli değildir. Bence tehlike, herhangi bir araç gibi onu kötü amaçlar için kullanmaktır. Bunu kontrol etmenin bir yolu, yapay zeka sistemlerine etik bir üst sistem kurmaktır, böylece yapay zeka sistemleri kendi kararlarını değerlendirir ve bunları uygulayıp uygulamamaya karar verir.

Yapay zekanın asıl amacı nedir?

Modern organizasyonlar; akıllı sensörler, insan tarafından oluşturulan içerik, izleme araçları ve sistem günlükleri dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan büyük miktarda veri toplar. Yapay zekanın amacı, verilerden anlam çıkaran kendi kendini öğrenen sistemler yaratmaktır.

Yapay zekanın duygusu olabilir mi?

Yapay zeka duyguları nasıl “hissediyor”? Günümüzün yapay zeka teknolojileri, duygularımızı belirli özelliklere göre tanıyabiliyor. Kuzey Carolina ve Maryland üniversitelerindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen bir algoritma, insanların yürüme davranışlarına göre duygularını %80 doğrulukla tahmin edebiliyor.

Kaynak: KilicBebe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir