İçeriğe geç

Kara Yolu Hava Yolu Nasıl Yazılır

Kara yolu nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre highway kelimesinin doğru yazımı “road”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Hava yolu nasıl yazılır TDK?

“Havayolu” kelimesinin TDK’ya göre yan yana mı yoksa ayrı ayrı mı yazıldığına dair tüm detayları derledik. Havayolu kelimesi sıklıkla yanlış kullanılan ve bileşik formda yazılan kelimelerden biridir. Havayolu yazarken bu kelime ayrı yazılmalıdır.

Cümle içinde hava yolu nasıl yazılır?

Bu kelime grubunu doğru bir şekilde yazmanın yolu, onu “airway” olarak ayrı ayrı yazmaktır. Yazım kurallarına uyulduğu takdirde, tek başına veya bir cümle içinde bu şekilde kullanmak mümkündür.

Yolu kelimesi nasıl yazılır?

Nesne, eşya ve araç adlarından birinin yer aldığı birleşik sözcükler ayrı yazılır: çakmak taşı, kireç taşı, üst geçit. Yol ve ulaşımla ilgili birleşik sözcükler ayrı yazılır: keçi yolu, otoyol, köprü yolu.

Kara yolu ve deniz yolu nasıl yazılır?

PDK ayrıca yol kelimelerinin ayrı yazıldığını söylüyor. Bu mantıkla seçeneklere bakıyorum. Kara yolu ayrı yazılıyor. Hava yolu ayrı yazılıyor. Keçi yolu da ayrı yazılıyor. Deniz yolu da ayrı yazılıyor. ancak otoyolun yanında. Peki burada neden bir yazım hatası var?

Demir yolu nasıl yazılır TDK?

Demiryolu kelimesinin doğru yazımı “demiryolu”dur. “Demir” kelimesi “demir” madeninden türemiş bir kelimedir. “Yolu” kelimesi “yol” kelimesinden türemiş bir sonek olan “-yu” ile birleştirilmiştir.

Hava yolu nasıl yazılır 2024?

Birçok kişi tarafından bilgi edinmek ve havayolu kelimesini olabildiğince doğru öğrenmek için tercih edilen TDK (Türk Dil Kurumu) sitesinde, havayolu kelimesinin doğru yazımı “Havayolu” yani bileşik yazı olarak kabul edilmektedir.

Önsezi nasıl yazılır?

Ana sayfa, önizleme, arayüz, vb. Kelimeler olduğunda, bunların bir kitap içeriği hakkında değil, bilgisayardaki bir şey hakkında konuştuğunu biliriz. Bu yüzden biraz sezgi kullanmak gerekir (tdk: sezgi; önyargı standarttır çünkü farklı kullanımlara sahip bağlamalar birbirine iyi uymaz).

Olağan dışı nasıl yazılır TDK?

8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, kanunsuz, alışılmadık, yasadışı; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.

Art arda nasıl yazılır?

Sıralı kelimesinin doğru yazımı “sıralı” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Bunu ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Su yolu nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla su yolu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı su yolu şeklinde olmalıdır.

Önayak nasıl yazılır?

Doğru kullanım önsöz şeklinde olmalıdır.

İpek yolu nasıl yazılır?

İpek Yolu (Arapça: طريق الحرير‎; Çince: 丝绸之路; Farsça: جاده ابریشم; Rusça: Великий Шёлковый Путь; Kırgızca: Cibek Colu) Çin’den başlayarak Anadolu ve Türkiye’den Avrupa ve Akdeniz’e uzanan dünyaca ünlü bir ticaret yoludur.

Karayolu neden ayrı yazılır?

Karayolu kelimesi iki farklı kelimenin birleştirilmesiyle oluşan kelimelerden biridir. Bu kelime “land” ve “road” kelimeleriyle “highway” olmuştur. Kelime 4 heceden oluşmaktadır. Bu Türkçe kelime “highway” yazıldığı gibi okunan ve doğru harf sırasına sahip kelimelerden biridir.

Kral yolu nasıl yazılır?

Batı Afrika ticaret yolu için Kraliyet Yolu’na (Büyük Sahra) bakın. Kraliyet Yolu veya tam adıyla Pers Kraliyet Yolu, MÖ 5. yüzyılda Pers İmparatorluğu kralı Darius I döneminde onarılan ve yeniden tasarlanan antik bir yoldur.

Karayol ne demek?

Bir otoyol, herhangi bir kamu, özel veya diğer otoyoldur. Ana yollar için kullanılır, ancak diğer kamu yollarını ve yol türlerini de içerir.

E5 karayolu nasıl yazılır?

D.

Kaynak: motorsich.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir