İçeriğe geç

Levrek En Çok Nerede Bulunur

Levrek kıyıya ne zaman gelir?

İzmir bölgesinde levrek avcılığı Ekim ayında başlar ve Şubat-Mart aylarına kadar sürer. Ancak levrekler Ocak ve Mart aylarında yumurtladığından balık popülasyonuna zarar vermemek için bu aylarda balık avlanması önerilmez. Levrekler havaların soğumaya başladığı Ekim ayından itibaren kıyıya gelir.

Levrek balığı en güzel nerede olur?

Çok lezzetli olan levrek, hem ülkemizde hem de Avrupa’da en çok sevilen balıklardan biridir. Levrek, yerli balıklardan biri olmasına rağmen, bazı sürüler ilkbaharda Akdeniz’den Marmara bölgesine, bazı sürüler ise Marmara bölgesinden Karadeniz’e göç eder. Sonbaharda da aynı şekilde karaya çıkarma işlemi yapılır.

Levrek en çok hangi yemi sever?

Tercih edilen canlı yem karides, yengeç veya küçük balık olabilir. Yapay yem jigler ve yumuşak plastik yemler olabilir. Tekne veya tekne kullanımı: Dip sürüklenmesi sırasında teknenizi veya teknenizi yavaşça hareket ettirmelisiniz. Misina sudan çekilirken yem su altında hareket eder.

En iyi levrek nerede bulunur?

Bulanık sularda avlandıkları için, genellikle kayaların kumla buluştuğu yerlerde bulunurlar. Nehir ve denizin buluştuğu alanda bol miktarda bulunurlar. Bunun nedeni, daha önce de belirtildiği gibi, bulanık sularda avlanmalarıdır. Ayrıca, erişte şeklinde bir dip yapısına sahip kıyı bölgelerinde de sıklıkla görülürler.

Levrek en kolay nasıl yakalanır?

Dip Sürükleme Levrek Balıkçılığı Dip sürükleme levrek balıkçılığı en çok tercih edilen balıkçılık yöntemidir. Bu yöntem deniz tabanındaki levrekleri hedeflemeyi içerir. Tekne ilerledikçe, misina suyun dibinde sürüklenir ve levreğin dikkatini çeker. Karides genellikle dip tırmalama yemi olarak kullanılır.

Levrek balığı hangi aylarda tutulur?

Nisan ayında en çok yakalanan balıklar kalkan balığı, levrek ve mercandır. Mayıs: Gümüş böceği, kütük balığı, mercan balığı, mersin balığı, mezgit, levrek ve kaya balığı en lezzetli balıklardır. Mayıs, deniz yaşamı ve balıklar açısından çok zengin ve çeşitli bir aydır.

Levrek hangi derinliktedir?

Grup balıkları sığ sulardan daha derin okyanus bölgelerine kadar çeşitli derinliklerde yaşayabilirler. Genellikle kayalık tabanlarda, mercan resiflerinde, deniz tabanı çamurunda veya kumlu alanlarda bulunurlar.

Yağmurda levrek olur mu?

Levrekler yağmurlu havalarda güneşli havalara göre daha fazla göç etme eğilimindedir. Bu nedenle, küçük bir alanda sıkışmış olan levrekler yağmur yağdığında çok daha büyük alanlara yayılmaya başlar.

Levrek nasıl havayi sever?

Hafif ekipmanlarla avlanmak keyifli olsa da dalgalı denizde ve rüzgarlı havada, özellikle levrek avında kaliteli ekipmanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Levrek için hangi misina kullanılır?

Avınıza göre ip! Ancak 3-12 gramlık bir kamışla 8-10 grama kadar yem kullanıyorsanız ve hedef balıklarınız arasında levrek, lüfer, levrek ve baraküda varsa bu değerler 8x 0.6 PE iplerle değiştirilir.

Levrek için hangi iğne?

DENİZ ÇAPARIS Kelepçenin uzunluğu 35 cm olup, iğneye bağlanan uçlarına dolama düğümü (çift düğüm) yapılır. İğneler 8 numaradır.

Levrek hangi rüzgarda olur?

Kuzeydoğu Denizi’nde deniz yüzeyi dalgalıdır, ancak deniz tabanı etkilenmez. Bu tam da levreğin sevdiği türden bir havadır.

Levrek ne zaman kıyılar?

Mayıs ayında yakalanabilecek balık türlerinden bazıları şunlardır: Levrek: Mayıs ayında levrek avcılığı daha aktiftir. Denizlerimizin çeşitli bölgelerinde avlanan levrek, lezzetli etiyle ünlüdür. Kırmızı mercan: Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarında bulunan kırmızı mercan da Mayıs ayında yakalanabilir.

Yazın levrek avlanır mı?

Haziran ayında balık tutmak doğru zamanlama, uygun yem ve doğru alanlarda balık tutma teknikleriyle çok daha verimli olacaktır. Levrek, çipura, istavrit, sazan, mırıldan ve sardalya gibi balık türleri bu dönemde yaygındır.

Levrek ışığa gelir mi?

Hayatta kalma içgüdüsü ve görme yeteneği nedeniyle, levrek gibi birçok balık türü geceleri avlanmaya çıkar. Su altı LED ışıkları da aynı amaç için kullanılabilir, ancak çok parlak olmadıklarından emin olun, aksi takdirde bazı balıkları korkutabilirler.

Levrek ne zaman göç eder?

Başka bir deyişle, levrek avcılığı yakala-bırak esasına göre yapılır. Hava soğuduğunda levrek Karadeniz bölgesinden Marmara ve Ege bölgeleri üzerinden Akdeniz’e göç eder ve Aralık ayında Akdeniz’de yumurtadan çıkar.

Levrek kaçıncı ayda verilir?

8. aydan itibaren haftada iki kez buharda pişirilmiş veya ızgara edilmiş kılçıksız balık verilebilir. Dip balıkları (barbunya, mezgit, kefal, dil balığı, kalkan, lüfer, levrek vb.) ağır metal konsantrasyonu nedeniyle önerilmez.

Kiyidan levrek nasıl yakalanır?

Son zamanlarda silikon, jig ve küçük model yemlerle hafif takımlarla kıyıdan balık avlamak oldukça popüler hale geldi. Bu tip hafif takımları tercih etmek için iki çok önemli sebep var. Tercih edilmesinin başlıca sebebi olarak; hafif takımlarla avlanıldığında mücadelenin daha zor olduğunu söyleyebiliriz.

Levrek hangi derinlikte avlanır?

DENİZ SEVİYESİNDEKİ KIYI SULARINDA BAS TANITIMI Vücut misinamızın uygun noktasına kadar tıpayı çektiğimizde, avlanacağımız kıyı sularının derinliğine bağlı olarak tıpa ve fırdöndü arasında şamandıra ve misina esnek olmalıdır.

Kaynak: UzayEmlak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir