İçeriğe geç

Uzman Yardımcılığı Sınavına Kimler Girebilir

Uzman yardımcılığına kimler başvurabilir?

Uzman yardımcısı kadrosuna başvuru için yapılacak giriş sınavında 35 yaşını doldurmamış olmak, Kamu personeli seçme sınavında başarılı olarak başvuru için belirtilen puanı almış olmak, Mali uzman yardımcısı kadrosuna başvuru için yapılan sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak ve yazılı sınavı başarılı olarak geçtikten sonra mülakata davet edilmek.

Kimler gelir uzman yardımcısı olabilir?

Ön koşul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin ilgili bölümlerinden mezun olmaktır. Girilecek sınav, ÖSYM tarafından yönetilen KPSS’dir. Seçim, özel koşullara ve puan türüne göre yapılır. İlk olarak, yardımcı uzman olarak kariyerinize başlarsınız.

Uzman yardımcılığı hangi bölümlerden?

Hazine uzmanı yardımcısı nasıl olunur sorusunun cevabı, öncelikle ilgili bir üniversite derecesine sahip olmanız gerektiğidir. Öne çıkan çalışma alanları arasında hukuk, işletme yönetimi ve ekonomi yer almaktadır. Bankalar genellikle Ekonomi ve Yönetim Fakültesi’ndeki bölümleri tercih eder.

Uzman yardımcılığı sınavı nedir?

MADDE 23 – (1) Yeterlik sınavı, uzman yardımcılarının meslek için gerekli bilgi ve yeterlikleri, görev ve yetki alanlarına ilişkin mevzuat ve uygulamaları edinip edinmediklerinin incelenmesi ve Yeterlik Sınav Komisyonu tarafından yapılır. (2) Yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur.

Uzman yardımcılığı KPSS kaç puan istiyor?

– 2022 ve 2023 yıllarında ÖSYM tarafından düzenlenen kamu personeli seçme sınavlarından birinde KPSS (A) P48 türünde 65 ve üzeri puan almış olmanız, – Başvurunuzu zamanında yapmış olmanız.

Uzman yardımcısı maaşı ne kadar?

Uzman asistanı ne kadar kazanıyor? Uzman asistanı olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Eylül 2024 itibarıyla, bir Uzman Yardımcısı için mevcut ortalama maaş 23’tür.

Uzman yardımcısı ne mezunu?

Yardımcı uzman nasıl olurum? Yardımcı uzman olmak için öncelikle dört yıllık lisans üniversite derslerinden birini tamamlamanız gerekir.

Gelir uzman yardımcılığı sınavı 2024 ne zaman?

29 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Gelir Uzman Yardımcısı giriş sınavının yazılı bölümünde başarılı olan ve sözlü bölüme katılmaya hak kazanan adaylar, adresindeki “Çevrimiçi Sınav Sistemi” üzerinden sözlü sınav tarihlerine kayıt yaptırabilecekler.

Gelir uzman yardımcılığı için KPSS’den kaç almak gerekir?

GUY sınavına girecek adaylar KPSS (A) P48 puan türünü kullanarak sınava başvurabilirler. 23 TEMMUZ 2022’de yapılacak GUY sınavına başvurmak için adayların 2022 ve 2023’te KPSS (A) P48 puan türünde en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Uzman yardımcılığı kaç yıl?

(4) Atanmış uzmanın atanmasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü maddeleri hükümleri uygulanır. MADDE 19 – (1) Uzman yardımcılığının görev süresi en az üç yıldır.

Uzman yardımcısı sınavı ne zaman?

Gelir İdaresi Başkanlığı 2024 Yılı Gelir Uzman Yardımcısı (2024-GUY) giriş sınavı 29 Haziran 2024 tarihinde yapılacaktır.

Gelir uzman yardımcılığı en son kaç puanla kapattı?

📌İllere göre alım sayıları 📌Hangi ilin kaç puanla bitirdiği 📌Kontenjanı dolmadığı için 70,00 puanla bitiren iller. 16 Aralık 2023 tarihi itibariyle İllere göre Gelir Uzman Yardımcısı alımı kontenjan dağılımı.

Spk’da çalışmak için ne gerekli?

Seviye 1 Sermaye Piyasaları Faaliyetleri Lisansı ve Konut Değerleme Lisansı en az iki yıllık üniversite eğitiminin tamamlanmasını gerektirir ve diğer tüm lisanslar en az dört yıllık üniversite eğitiminin tamamlanmasını gerektirir. Lisansı almak için gereken mezuniyet şartı da sınava girdikten sonra karşılanabilir.

Spk belgesi olan ne kadar maaş alır?

Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Kullanıcıların iş başvurularında paylaştıkları maaş beklentilerine göre, bir sermaye piyasası uzmanının ortalama maaş beklentisi aylık 54.200 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 48.800 TL ve 55’tir.

Rekabet kurumunda çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Ekonomi, hukuk, işletme yönetimi ve yabancı dil alanlarında rekabet asistanı (genel) pozisyonu için. Hukuk, ekonomi ve yabancı dil alanlarında rekabet asistanı (hukuk) pozisyonu için. Rekabet asistanı (BT) pozisyonu için: BT, hukuk ve yabancı dil.

Uzman yardımcısı kaç yılda uzman olunur?

Uzman yardımcısı olarak 4 yıl çalışmanızı tamamlamanız, ön yeterlik sınavını başarıyla tamamlamanız ve genel çalışma performansınız olumlu olması durumunda “Uzman” ünvanını alırsınız.

Uzman yardımcısı ne mezunu?

Yardımcı uzman nasıl olurum? Yardımcı uzman olmak için öncelikle dört yıllık lisans üniversite derslerinden birini tamamlamanız gerekir.

Uzman yardımcılığı için yds şart mı?

Evet. Dış İlişkiler Uzmanları YDS’den en az 80 puan almış olmalıdır. Yabancı dil şartını sağlayamayanlara ne olur? Bu yardımcı uzmanlar kurumlarında uygun bir pozisyona atanırlar.

Gelir uzman yardımcılığı en son kaç puanla kapattı?

📌İllere göre alım sayıları 📌Hangi ilin kaç puanla bitirdiği 📌Kontenjanı dolmadığı için 70,00 puanla bitiren iller. 16 Aralık 2023 tarihi itibariyle İllere göre Gelir Uzman Yardımcısı alımı kontenjan dağılımı.

Kaynak: bace.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir