İçeriğe geç

Atafet Ne Demek

Atifet anlamı nedir?

Dilimize Arapçadan gelen “ataf” kelimesi “atf” kelimesinden türemiştir. “Atf”, yüzü bir yöne çevirmek, eğilmek anlamına gelirken, “at” şefkat göstermek, duyarlı olmak ve şefkatli olmak anlamına gelir. Çevresindeki insanlara karşı şefkatli ve ilgili olan kişiler Atif olarak tanımlanır.

Atıfet süresi ne demek hukuk?

Daha açık bir ifadeyle, başvuru sahibinin başvuru tarihinden itibaren 12 aylık “tolerans süresi” içinde kamuya sunduğu tasarımların tescilinin yenilik unsuru içermediği kabul edilemez (SMK md. 57/2). Yönetmelikte anılan on iki aylık süreye tolerans süresi/referans süresi denir.

Habaset ne demek TDK?

(ﺧﺒﺎﺛﺖ) i. (ar. habāѕet) kötülük, kötülük, alçaklık.

Atıfet mehli ne demek?

Dairemizin mevcut uygulamasına göre, Genel Kurul tarafından belirlenen süre “son tarih” olarak kabul edilmekte olup, borçların belirtilen süre içerisinde kapatılmaması halinde önceki Yönetim Kurulu kararı geçerliliğini korumaktadır.

Afitap ne demek?

“Afitap” kelimesi aslen Farsça kökenli olup Türkçede “güneş” anlamında kullanılmaktadır. Bu kelime genellikle edebi metinlerde estetik bir anlam katmak için tercih edilmektedir.

Atif ne demek TDK?

Bir şeyin yönünü başka bir yöne çevirmeye atıf denir. Attribution fiili şeklinde yazılmış olan bu kelime, bir şeyin olmasının nedenini başka bir şeye atfetmek ve bunu o şekilde açıklamak anlamına gelir.

Mameleke ne demek?

2. Mamelek Kavramı: Herkesin bildiği gibi, bir kişinin tüm aktif ve pasif varlıkları Mamelek’tir. Bunun için, saf mallar, yani borçlardan ayrılmış şeylerin ve alacakların toplamı ile bu tasniften önceki varlık miktarından oluşan gayri saf mallar ayrılır.

Atıf yapmak ne demek hukuk?

“Atıf ve atıf prosedürleri” bir dönem ödevi, makale, tez, dilekçe, mahkeme kararı gibi metinlerde kanunlara, içtihatlara ve bilimsel makalelere atıf yaparken ve bu alıntının kaynağını belirtirken uyulması gereken kurallardır. Batı ülkelerinin hukuk literatüründe yerleşik atıf ve atıf prosedürleri vardır.

Tefhim ne demek hukuk?

Yorum, karar duruşmasında hazır bulunan tarafa kararın tebliği olarak anlaşılmaktadır. Ceza yargılamasının karar duruşmasında mahkeme istinaf veya temyiz süresini kararın açıklanmasıyla başlatır, ancak duruşmaya katılmayan taraflar için süre kararın açıklanmasıyla başlar.

Haybet ne demek TDK?

Heybet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Hibet” kelimesinden türemiştir ve “görkem, ihtişam, etkileyicilik” anlamına gelir.

Esbah ne demek TDK?

(Genç 5). Ashbah: Mutlu.

Bazan ne demek TDK?

(ﺑﻌﻀﺎً) sıf. (Ar. ba’żs, ba’żan’ın değiştirilmiş şekli) Bazen, bazen, ara sıra, bazen: Bazen yıldırım düşer (Yâkup K. Karaosmanoğlu).

Mehli ne demek?

Fazladan zaman, zaman verme, olgunluk, bir görev için son tarih: Birinin cüzdanında bozuk para olması güzeldir. Kişinin edepleri mükemmelse, kişi acı hisseder ve acıma hisseder (Ahmed Vefik Paşa).

Atıf ne demek Osmanlıca?

Arapça kökenli bir kelime olan “attribution” kelimesi, Osmanlı Türkçesi’ndeki bazı kitap ve risalelerde “atf” olarak yazılmıştır. Kelimenin sözlük anlamı bağlamak, işaret etmek, örnek göstermektir.

Hukukta atıfet ne demek?

Bu, kararın açıklanması veya tebliğinden itibaren belirli bir süre (genellikle bir hafta) içinde yapılması gereken ve kanunda açıkça gösterilen bir itiraz türüdür.

Ürfet isminin anlamı nedir?

Ürfet ismi aslında Ülfet’ten gelir ve şu anlamları taşır: Alışmak, alışmak. Tanışmak, konuşmak. Dostluk, yoldaşlık.

Afşin’in Türkçe anlamı nedir?

Avşin ismi zırh ve silah anlamına gelir. Tarihsel açıdan önemli olan Afşin ismi aynı zamanda Selçuklu komutanı anlamına gelir. Afşin ismi erkek çocukları için tercih edilen bir isimdir. Avşin aynı zamanda kekik otu anlamına gelir.

Atfedilen nedir?

Dilimize Arapçadan gelen “attifmek” kelimesi “attribution” kelimesinden türemiştir. “Attribution” kelimesinin sözlük anlamı yön ve çeviridir. Bu kelime ayrıca bir olayın nedenini bir şeye atfetmek ve yüklemek anlamında da kullanılır.

Akifet ne demek?

Bunlar, önemli miktarda suyu ekonomik olarak depolayabilen (yüksek geçirgenlik) ve bunları yeterince hızlı taşıyabilen (iletken) geçirgen jeolojik birimlerdir. Akiferler, yeraltı suyunu tutabilmek ve çıkarabilmek için yüksek gözenekliliğe ve geçirgenliğe sahip olmalıdır.

Kaynak: ceermotors.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir