İçeriğe geç

Bir Ürün Için Barkod Nasıl Alınır

Barkod ücreti ne kadar?

Güncel barkod kayıt ücretleri şu şekildedir: 100 milyon ve üzeri satışlar (A Grubu): 10 haneli (1-100 ürün) 6000 TL, 9 haneli (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 haneli (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 haneli (1-100000 ürün) 7900 TL.

Bir ürüne barkod nasıl oluşturulur?

Barkodların ilk üç hanesi “EAN Tarafından Verilen Ülke Numarası”dır. Sonraki 4 hane “Numaralandırma Kuruluşu Tarafından Verilen İşletme Numarası”dır. Sonraki 5 hane “Şirket Tarafından Verilen Ürün Numarası”dır. Son sayı “Çek Sayısı”dır.

Ürün barkod nereden alınır?

Barkod numarası almak için GS1 Türkiye sistemine üyelik başvurusunda bulunmanız gerekir. GS1 Türkiye şirketinize benzersiz bir Şirket Önek Numarası (GCP) atar. Şirket Önek Numarası, yalnızca şirketinizi tanımlayan küresel olarak benzersiz bir kod olan barkodunuzun temelidir.

Şahıs firması barkod alabilir mi?

Satıcılar, ithalatçılar ve şirketler barkod numarası alabilirler.

Barkod kaç günde çıkar?

Barkod numarası almak ne kadar sürer? Ticaret Odalarına kayıtlı şirketlerin barkod numarası başvuruları yaklaşık bir hafta (5 iş günü) içerisinde tamamlanmaktadır. Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı şirketlerin barkod numarası başvuruları ise yaklaşık 2 hafta (15 iş günü) içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Barkodsuz ürün olur mu?

Amazon gibi küresel pazar yerlerinde satış yapmak için ürünlerin barkod sistemlerine dahil edilmesi önemlidir, ancak barkod olmadan da ürün satmak mümkündür. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan birkaç barkod formatı vardır. Bu barkodlar süpermarketlerden perakende mağazalarına kadar birçok yerde satılan ürünlerde bulunabilir.

Trendyol barkod zorunlu mu?

Türkiye’de Trendyol ve Hepsiburada gibi pazaryerlerinde de barkodlar zorunludur. Trendyol’a ürün yüklerken barkod bilgisi gereklidir. Ürünlerinize barkod eklemek istemiyorsanız, bir barkod talep etmeniz veya oluşturmanız gerekebilir.

868-869 barkod ürünler nelerdir?

GS1 kuruluşu GS1 Türkiye’ye “868” veya “869” önekini atadı. Başka bir deyişle, GS1 Türkiye üyelerine “868” veya “869” önekiyle başlayan şirket önekleri atar. Şirketler ayrıca ürünlerini numaralandırmak için bu şirket öneklerini kullanır.

Barkod almak zorunlu mu?

Barkod almak zorunlu mudur? Bir ürüne barkod koymak zorunlu değildir, ancak birçok perakendeci ve satıcı barkod kullanmayı tercih eder. Barkodlar, ürün takibi, envanter yönetimi ve stok kontrolü gibi süreçleri kolaylaştırmak için yaygın olarak kullanılır.

E-ticarette barkod zorunlu mu?

* E-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu, e-müteahhit makbuzu, e-sigorta komisyon masrafı belgesi, e-döviz ve e-kıymetli maden alım satım belgesi ile e-fatura uygulamalarında düzenlenen belgelerde “QR Kod” bulunması zorunludur.

Barkod başvurusu nereye yapılır?

Türkiye’de barkod tescili için yetkili kurum TOBB Ulusal Emtia Numaralandırma Merkezi’dir, bu nedenle tüm başvurular burada işlenir. Başvurular şirket bazında yapılır ve şirketlere ürün türü sayısına göre barkod numarası verilir.

Barkod sistemi kurmak için neler gerekli?

Barkod sistemi kurmak için en temel gereksinim bir bilgisayardır. Barkod sistemi, bir bilgisayar, bir barkod okuyucu ve bir barkod yazıcısı ile kurulu bir donanımdır. Bu donanıma ek olarak, şirketlerin bir yazılım sistemine de ihtiyacı vardır. İşte gerçek barkod sisteminin devreye girdiği yer burasıdır.

Barkod ücretli mi?

Öncelikle barkod numarası satın almanın tek seferlik ve sabit bir ücreti olmadığını bilmelisiniz. Barkod numarası ücretleri, aldığınız barkod numarası sayısına ve şirketinizin geçen yılki ortalama satışlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Nasıl barkod oluşturulur?

Ürün barkodu oluşturmadan önce atmanız gereken ilk adım bir şirket kodu edinmektir. Daha sonra barkod oluşturucu aracılığıyla; ülke kodu, şirket kodu ve ürün kodu içeren barkodlar oluşturabilirsiniz.

Barkod numarasını kim verir?

Barkod sisteminde, ürünün marka sahibi (nerede veya kim tarafından üretildiğine bakılmaksızın) ürüne bir barkod numarası atamakla yükümlüdür. Ancak, ürünün marka sahibi aynı zamanda aşağıdaki durumlarda olduğu gibi ürünün üreticisi, dağıtıcısı, ithalatçısı veya perakendecisi de olabilir.

Barkod cihazı kaç TL?

2024 Yılında En Çok Tercih Edilen Barkod Okuyucu Fiyatları: Perkon Spider SP610 / Unitech QR Kod (2D) Taşınabilir Kablolu Barkod Okuyucu, Netum NT-2028 Kablosuz Barkod Okuyucu, Fiyatı2.

Barkod oluşturma ücretli mi?

Barkod Numaranız için başvuruda bulunurken, işlemin başında belirtilen ücreti ödemeniz gerekir. Daha sonra, Barkod Numara Merkezi tarafından belirlenen Yıllık Barkod Ücreti her yıl ödenir.

E-ticarette barkod zorunlu mu?

* E-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu, e-müteahhit makbuzu, e-sigorta komisyon masrafı belgesi, e-döviz ve e-kıymetli maden alım satım belgesi ile e-fatura uygulamalarında düzenlenen belgelerde “QR Kod” bulunması zorunludur.

Barkod süresi ne kadar?

Perakendede zamandan tasarruf sağlamanın yanı sıra stok kontrolünde de büyük kolaylık sağlayan barkod, teslim alındıktan sonra bir yıl geçerlidir. Son kullanma tarihinden sonra ücret ödenerek uzatılabilir.

Kaynak: celtikcikoop.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir