İçeriğe geç

Yonca Verimi Nasıl Artırılır

Yonca en çok hangi gübreyi sever?

Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.

Yoncanın hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Çimlenme sulamasından sonra toprak altı damla sulamaya geçilmesi yoncanın daha hızlı büyümesini sağlar. Toprak altı damla sulama, ürün gelişimini daha homojen hale getirir ve hasat verimliliğini artırır. Toprak altı damla sulama sistemiyle sulama ve gübreleme sayesinde, sezon başına çelik sayısı 1 ila 3 artar.

Yoncaya kaç günde bir su verilir?

Genel olarak, yoncanın iki kez sulanması önerilir, bir hafta önce ve bir hafta sonra. Özellikle ilk birkaç yılda yonca daha fazla suya ihtiyaç duyar. Yonca bitkileri sel veya yağmurlama sistemleri kullanılarak sulanabilir. Ancak, sel sulama toprağın iyi düzleştirilmesini gerektirir.

1 dönüm tarladan kaç kilo yonca çıkar?

Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.

En verimli yonca tohumu hangisi?

En verimli yonca tohumunu seçmek genellikle bitkinin boyutu, verimliliği ve protein içeriği gibi faktörlere bağlıdır. Özellikle bitkiyi erken hasat etmek ve yeşilken kurutmak yoncanın protein içeriğini artırabilir. Bilensoy yonca tohumları bu kategoriye girer ve çeşitli avantajlara sahiptir.

Yoncaya kükürt atılır mı?

Öte yandan, çok asidik veya alkali olan topraklar yoncanın incelmesine yol açar. Bu nedenle, alkali ve yüksek pH değerine sahip kireçli topraklara kükürt, asidik topraklara ise kireç uygulanmalıdır.

Yoncaya taban gübresi atılır mı?

Sağlıklı yonca ve yüksek verim için fosfor ve potasyum eksikliklerini gidermek çok önemlidir. Yoncanın gübrelenmesi farklı aşamalarda gerçekleşir. Temel gübre ekimden önce ve genellikle ekimle aynı anda uygulanır.

Yonca besi sonunda neden verilmez?

Yaşlandıkça protein ihtiyaçları azalır ve enerji ihtiyaçları artar. Besi döneminin sonunda diyetleri neredeyse tamamen tahıl yeminden oluşur, bu nedenle yoncaya olan ihtiyaçları azalır. Bu nedenle genç hayvanlarınıza yüksek kaliteli yonca ve yonca otu verebilirsiniz.

Yoncaya Dap gübresi ne zaman atılır?

Yonca gübrelemesinde kullanılan DAP gübresi veya 18 46, %18 azot ve %46 fosfor içermekte olup, yonca ekiminden önce, yılsonunda ve kış başlangıcında kullanılmaktadır.

Yonca sulanmazsa ne olur?

Genellikle son sulama hasattan 3-10 gün önce yapılır. Yonca uzun köklere sahip bir bitkidir ve bu nedenle sık sulama yapılmadan uzun süre yaşayabilir. Ancak yaz aylarından sonra toplam 45 gün süren kuraklık döneminde sulama yapılmazsa çoğu yonca bitkisi zarar görecek ve yok olacaktır.

Yonca 1 yılda kaç defa biçilir?

Yonca yılda ne sıklıkla hasat edilir? Yonca çoğu bölgede yılda üç ila dört kez, bazı bölgelerde ise yılda yedi ila sekiz kez hasat edilebilir.

Yonca ömrü ne kadardır?

Yoncanın 1/3’ü çiçek açtığında sabanla yer altına alınır, bu da toprağı organik madde ile zenginleştirir ve iyileştirir. Yoncayı diğer yem bitkilerinden üstün kılan özelliklerini aşağıda sıralayabiliriz. a-Ülkemizde yonca yetiştirme alanları çok geniştir. b-Uzun ömürlü bir bitkidir. Yoncanın ortalama ömrü 7 yıldır.

Yoncanın kilosu ne kadar 2024?

İki farklı çeşidi olmasına rağmen 2024 yılında yonca tohumunun fiyatı 120 ile 210 TL/kg arasında değişmektedir. Yerel olarak kabuksuz olarak adlandırılan tohum, pestisitsiz olarak satılmaktadır. Bu nedenle kilogram başına fiyatı 120 TL civarındadır.

1 balya yonca kaç TL?

Yonca balyalarının fiyatları genellikle piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Fiyatlar balya boyutu, ağırlığı, kalitesi ve balyalamada kullanılan malzemeler gibi faktörlere göre belirlenebilir. Ancak ortalama olarak yonca balyalarının fiyatları 250 ile 350 TL arasında değişebilir.

Yonca nasıl hızlı büyütülür?

Yonca, çok kumlu olmayan, tınlı ve yeterli miktarda kireci olan toprakları tercih eder. Yoncanın ekileceği alan drene edilmeli ve düzleştirilmelidir. Yüksek yeraltı suyu ve durgun su, yoncanın düşük verimliliğine yol açar ve giderek seyrekleşir. Bu nedenle yüzey drenajına önem verilmelidir.

Yoncaya Dap gübresi ne zaman atılır?

Yonca gübrelemesinde kullanılan DAP gübresi veya 18 46, %18 azot ve %46 fosfor içermekte olup, yonca ekiminden önce, yılsonunda ve kış başlangıcında kullanılmaktadır.

18-46 gübre ne zaman atılır?

Çiçeklenmeyi sağlayarak tane ve meyve tutumunu artırır. Fosfor eksikliğinde ürün miktarında ve kalitesinde azalma olur. Ekim/dikimden önce veya ekim/dikim sırasında tohuma veya kök derinliğine uygulanmalıdır.

En iyi yaprak gübresi hangisi?

İtalya’da üretilen MEGAFLOR, %100 hızlı çözünebilirliği ve saflığı nedeniyle dünyanın en iyi yaprak gübresi olarak kabul edilir ve ağır metaller, klor ve kireç içermez.

Yoncaya azot verilir mi?

Gübreleme Yonca bir baklagil olduğundan ekim yılı dışında azotlu gübre uygulanmaz. Toprakta bulunan azot da dahil olmak üzere uygulanacak azot miktarı dekara yaklaşık 4 kg’dır.

Kaynak: capacim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kozmetikstore.com.tr